Για βιασμό και πορνογραφία κατηγορείται η ύποπτη για την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 16:25

Για βιασμό και πορνογραφία κατηγορείται η ύποπτη για την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την τραγική υπόθεση αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα κίνητρα της προσπάθειας απαγωγής του νεαρού κοριτσιού ήταν σεξουαλικά.

Η 33χρονη, που φέρεται να εκδίδεται περισταστιακά, έχει ομολογήσει τις πράξεις της, ενώ εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και δυο πλημμελήματα, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην Α' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου απήγγειλε εις βάρος της τις εξής κατηγορίες: αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να το μεταχειριστεί σε ανήθικες ασχολίες, βιασμός, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων (σε βαθμό κακουργήματος), προμήθεια ναρκωτικών και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο (σε βαθμό πλημμελήματος).

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση δεν υπάρχουν ίχνη κακοποίησης, όμως πράξη του βιασμού συνίσταται στη χορήγηση των ναρκωτικών φαρμάκων προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις της ανήλικης ώστε να προβεί στη συνέχεια σε ασελγείς πράξεις.

Παράλληλα, οι Αρχές επεξεργάζονται υλικό από κινητό και υπολογιστή για πορνογραφικό υλικό που απεικονίζει τη μικρή μαθήτρια. Αυτό φέρεται να κατέθεσε και η ανήλικη, λέγοντας ότι η αρπαγέας τη μακιγιάρισε πριν να τη φωτογραφίσει.

Εξετάζεται, ακόμη, και η εκδοχή να εμπλέκεται πίσω από την υπόθεση κύκλωμα πορνογραφίας ανηλίκων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, η 33χρονη προσέγγισε την ανήλικη και αφού την εξαπάτησε, την έπεισε να την ακολουθήσει σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου, μεταξύ άλλων, της χορήγησε ναρκωτικές ουσίες, μέσω ανάμειξής τους σε ρόφημα.

Χθες το μεσημέρι, η 33χρονη εντοπίσθηκε στην περιοχή της Κατερίνης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή της ναρκωτικά δισκία, οπότε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η συλληφθείσα λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα κάλυψης-απόκρυψης των μετακινήσεων της, ενώ πραγματοποίησε αλλαγές στο παρουσιαστικό της, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ξυρίσει τα μαλλιά της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, καθώς και σε κάδο απορριμμάτων, όπου επιχείρησε να πετάξει και να καταστρέψει σε βάρος της στοιχεία, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε, τα ρούχα που φορούσε η 33χρονη κατά την αρπαγή και απελευθέρωση της ανήλικης.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα πίσω από την πράξη της κατηγορούμενης, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας του παιδιού και μάλιστα διαμένει στην ίδια γειτονιά.

Το μικρό κορίτσι παραμένει νοσηλευόμενο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και παρακολουθείται από ψυχολόγους, ενώ τέλη αυτής της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης αναμένονται τα αποτελέσματα και νέων τοξικολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στις ακριβείς χρονικές στιγμές που χορηγήθηκαν στη Μαρκέλα οι ναρκωτικές ουσίες.

Πηγή: efsyn.gr 




00 inkefalonia general ad 300X250