Oktoberfest τέλος -Ακυρώθηκε η διασημότερη γιορτή μπίρας στον κόσμο λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 10:10

Oktoberfest τέλος -Ακυρώθηκε η διασημότερη γιορτή μπίρας στον κόσμο λόγω κορωνοϊού

AP

ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ

Ακυρώθηκε τελικά το φετινό Oκtoberfest, η μεγαλύτερη γιορτή μπίρας στον κόσμο που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο, εξαιτίας της πανδημία του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ.

«Ζούμε με τον κορονοϊό σημαίνει ζούμε προσεκτικά. Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, υπάρχει ευαισθησία. Καταλήξαμε ότι το ρίσκο είναι υπερβολικά υψηλό… Δεν ωφελούν οι ημι-εναλλακτικές λύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σέντερ, ενώ ο κ. Ράιτερ έκανε λόγο για «πικρό χάπι» και για μια συναισθηματικά και οικονομικά δύσκολη στιγμή.

Το «Oktoberfest» προσελκύει κάθε χρόνο μέχρι και έξι εκατομμύρια λάτρεις της βαυαρικής μπίρας, ενώ τα έσοδα για το Μόναχο ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η φετινή διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 19 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου και είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί χωρίς επισκέπτες από το εξωτερικό, αλλά τελικά οι αρμόδιες αρχές επέλεξαν την ολική ακύρωση της.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Γερμανία ανεβαίνει, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 1.785 νέα κρούσματα – ένας σχετικά μικρός αριθμός σε σχέση με μία εβδομάδα πριν όπου τα κρούσματα διπλασιάζονταν καθημερινά. Επίσης σημειώθηκαν άλλοι 194 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 4.598 θανάτους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch. Να σημειωθεί πως οι αρχές χαλάρωσαν χθες κάποια μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκαλώντας ωστόσο, ανησυχίες, για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250