Πάτρα:Φεύγει λόγω κρίσης από το ιστορικό της κτίριο,η Achaia Clauss!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 10:00

Πάτρα:Φεύγει λόγω κρίσης από το ιστορικό της κτίριο,η Achaia Clauss!

Αδειάζει το ιστορικό κτίριο και τα βαρέλια μεταφέρονται σε άλλο χώρο - Τοπικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι μπαίνει ταφόπλακα σε ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης...

«Ξηλώνεται» μέρα με τη μέρα η φημισμένη οινοποιία της Πάτρας Achaia Clauss που μεταφέρεται σε άλλο χώρο στην περιοχή της Οβρυάς. Σύμφωνα με το patrastimes.gr, πριν από λίγο καιρό υπεγράφη και το "διαζύγιο" μεταξύ του επιχειρηματία που διαχειρίζεται την οινοποιία και της τράπεζας που έχει το ακίνητο.

Μεταξύ άλλων απομακρύνονται από την ιστορική οινοποιία όλα τα παλαιά δρύινα σκαλιστά βαρέλια που ο ίδιος ο Κλάους είχε παραγγείλει από την Τεργέστη και είχαν κατασκευαστεί ειδικά για την Achaia Clauss ώστε εκεί να φυλάσσεται η μοναδική Μαυροδάφνη.

Ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα σε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Τα σπίτια της "καστροπολιτείας" θα χάσουν τη ζωή τους, αφού χάνουν και τους θησαυρούς που είχαν στα κελάρια τους. Το μέλλον των κτιρίων και του ιστορικού χώρου παραμένει αβέβαιο. Ας μην ξεχνάμε πως η Achaia Clauss ήταν και τόπος τουριστικού προορισμού.

Πηγή: newsit.gr