«Ναι» σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους λέει ο Μπάρακ Ομπάμα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2012 09:23

«Ναι» σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους λέει ο Μπάρακ Ομπάμα

Λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Ομπάμα δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ του νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε o ανταποκριτής από τη Νέα Υόρκη Μιχάλης Ιγνατίου, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους -συντάσσεται δηλαδή με τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

O ίδιος αξιωματούχος ζήτησε από τους Ευρωπαίους να συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα, καθώς -όπως είπε- λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και κάνει σκληρές μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και η Ελλάδα θα αναλάβει -όπως είπε- νέα δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις, που είναι αναγκαίες στο πλαίσιο του προγράμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι εάν ο Μπαράκ Ομπάμα καταφέρει να επανεκλεγεί τότε θα επιχειρήσει να ξεκινήσει νέος διάλογος με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με στόχο να προστατεύσει το πρόγραμμα σταθερότητας των ΗΠΑ

newspost




00 inkefalonia general ad 300X250