Σάκης Αρναούτογλου: Τις μέρες που η Ελλάδα «θάβεται» στο χιόνι η Ισλανδία βιώνει... καλοκαίρι

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 12:59

Σάκης Αρναούτογλου: Τις μέρες που η Ελλάδα «θάβεται» στο χιόνι η Ισλανδία βιώνει... καλοκαίρι

Η ανάρτηση του που δίνει όλες τις λεπτομέρειες

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, επικοινώνησε με μετεωρολόγο της Ισλανδικής μετεωρολογικής υπηρεσίες, ο οποίος του κατέγραψε τις απίστευτες θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και τους 18 βαθμούς στις 10 Ιανουαρίου κι ενώ οι περισσότερες ώρες του 24ώρου στην Ισλανδία είναι... νυχτερινές!

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου για το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο που καταγράφηκε στην Ισλανδία στην καρδιά του χειμώνα και δείτε στην γκάλερι τη σχετική φωτογραφία: 

ΙΣΛΑΝΔΙΑ 9-10 ΓΕΝΑΡΗ 2019:

+18 βαθμοί Κελσίου με ντάλα... νύχτα ενώ η μισή Ελλάδα έχει καλυφθεί απο χιόνι και η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλαδας με το ζόρι ξεπερνά το μηδέν!

Με την πρώτη ματιά ομολογώ ότι δεν το πίστεψα καθόλου, με τη δεύτερη που άρχισα να το συνειδητοποιώ ξαφνιάστικα. Με το που το επιβεβαίωσα όμως μετά απο επικοινωνία που είχα με την Ισλανδική ΕΜΥ απλά "έπαθα πλάκα" !!!

Όπως μάλιστα μου έγραψε σε μείλ ο Thorsteinn, ο Ισλανδός μετεωρολόγος της πρωινής βάρδιας σήμερα, η περιοχή που σημειώθηκε αυτή η απίστευτη μέγιστη θερμοκρασία στην καρδιά του χειμώνα στην Ισλανδία και με την νύχτα να κυριαρχεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας λέγεται Dalatangi και βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας.

Εντυπωσιακά όπως μου έγραψε όμως είναι γενικά οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα σε ολόκληρη την Ισλανδία που τις τελευταίες ημέρες ξεπερνούν μάλιστα και τους 10 βαθμούς Κελσίου μαζί με την αισθητότατη απουσία χιονιού στο νησί, κάνοντας λόγο για τις σημαντικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή και στην Ισλανδία!

Καταγραφή

dokari.gr

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250