Γέφυρα Ρίο - Ιωάννινα σε μιάμιση ώρα. Σχεδόν έτοιμη η Ιονία οδός (Βίντεο με διαδρομή)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 08:58

Γέφυρα Ρίο - Ιωάννινα σε μιάμιση ώρα. Σχεδόν έτοιμη η Ιονία οδός (Βίντεο με διαδρομή)

Αλλάζουν τα δεδομένα στην διαδρομή Αντίρριο - Ιωάννινα με την Ιονία Οδό να μικραίνει κατά πολύ την απόσταση που κάνει ένας οδηγός οχήματος.

 

Η Ιόνια Όδος προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από το Αντίρριο έως και το τούνελ της Μακύνειας η άσφαλτος έχει στρωθεί και στη συνέχεια από το εργοτάξιο της Κάτω Καλαβρούζας μέχρι και το τούνελ του Μεσολογγίου.

Το έργο-ανάσα είναι αυτή τη στιγμή έτοιμο σε ποσοστό 84,92%. Απομένουν δηλαδή ελάχιστα από τα συνολικά 196 χιλιόμετρα για να ολοκληρωθεί. Με όρια που θα φτάνουν και τα 130 χιλιόμετρα την ώρα η διαδρομή από τη Γέφυρα του Ρίου ως τα Ιωάννινα θα καλύπτεται σε μόλις μιάμιση ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι ο χρόνος πέφτει στο μισό ή και ακόμη περισσότερο σε ημέρες αιχμής. Ο άξονας θα περιλαμβάνει συνολικά 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις κάνοντας το ταξίδι κάτι παραπάνω από άνετο, ειδικά αναλογιστεί κανείς την κατάσταση του σημερινού δρόμου και την επικινδυνότητά του. Δείτε το βίντεο με την πορεία των εργασιών...

Ακολουθήστε την διαδρομή μέχρι και το Ευηνοχώρι και με το παρακάτω βίντεο δείτε την κατάσταση του νέου δρόμου.

https://www.youtube.com/watch?v=Bdzvg3fsFE4




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ