Μπήκε στο κουφάρι του Norman Atlantic εισαγγελέας και κατηγορεί την Ελλάδα! (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 22:47

Μπήκε στο κουφάρι του Norman Atlantic εισαγγελέας και κατηγορεί την Ελλάδα! (εικόνες)

Το πλοίο Norman Atantic έχει "δέσει" από το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι του Μπρίντιζι, όπου ρυμουλκήθηκε μετά από μέρες αγωνίας για τους συγγενείς των επιβαινόντων του μοιραίου δρομολογίου.

Ο ιταλός εισαγγελέας, Έτορε Καρντινάλι, ο οποίος μπήκε μέσα στο πλοίο, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκαράζ, για λόγους ασφαλείας, δήλωσε κάτι που φοβούνταν όλοι από την αρχή, ότι δηλαδή μπορεί να υπάρχουν νεκροί στο πάρκινγκ του πλοίου.

«Μπορεί να υπάρχουν πτώματα στον χώρο στάθμευσης του πλοίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Καρντινάλι και πρόσθεσε «ανακτήθηκε και κατασχέθηκε το μαύρο κουτί του πλοίου, και τώρα πρόκειται να προχωρήσει η προσεκτική επεξεργασία των στοιχείων» που περιέχει αυτό.

Το "μαύρο κουτί" που βρέθηκε και οι κατηγορίες για την Ελλάδα



Την ίδια ώρα και όπως ανακοινώθηκε, έχει βρεθεί το "μαύρο κουτί" του μοιραίου πλοίου και πλέον όλοι περιμένουν να δοθούν απαντήσεις για τις συνθήκες της ναυτικής τραγωδίας, μετά την επεξεργασία των δεδομένων του.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στον αριθμό των αγνοουμένων, ο εισαγγελέας εκτίμησε πως κυμαίνεται μεταξύ 10 και 15 ατόμων, ενώ επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα, ότι καθυστερεί να δώσει αξιόπιστη λίστα επιβατών.

Κατηγορεί την Ελλάδα και ο καπετάνιος!


Στο μεταξύ ο ιταλός κυβερνήτης του πλοίου, Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, δήλωσε στην κατάθεσή του ότι «η ναυτιλιακή εταιρία έχει τις ευθύνες της» με αναφορά στην ελληνική ΑΝΕΚ, καθώς και ότι «τις λίστες των επιβατών τις συμπλήρωσαν οι Έλληνες».

Παράλληλα, η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τζιακομάτσι κατήγγειλε πως από την Ελλάδα δεν έλαβε έγκαιρη απάντηση στις εκκλήσεις του για παροχή βοήθειας.

Πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα ότι σήμερα είναι πιθανό να διευρυνθεί η έρευνα της εισαγγελίας του Μπάρι με απαγγελία κατηγοριών και προς νέα πρόσωπα, για τους χειρισμούς τους κατά τη διαδικασία εκκένωσης του πλοίου.

Νωρίτερα, το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa μετέδωσε ότι εστάλη κλήση σε απολογία σε δύο εκπροσώπους της ΑΝΕΚ, όπως και σε δύο μέλη του πληρώματος.

Μας ενημέρωσε με τρεις ώρες καθυστέρηση, λέει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας


Από την πλευρά του, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε σήμερα την ακριβή ώρα που ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του Νorman Atlantic για τα όσα συμβαίνουν, σημειώνοντας πως αυτό έγινε με τρεις καθυστέρηση τριών ωρών.

Συγκεκριμένα, ο καπετάνιος ενημέρωσε τον θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ στις 7:03 για την πυρκαγιά, την ώρα που το πλοίο είχε εκπέμψει SOS από τις 5:43 και η φωτιά βέβαια είχε εκδηλωθεί νωρίτερα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη ενημέρωση του θαλάμου επιχειρήσεων του ΥΕΝ για το περιστατικό έγινε από επιβάτη του Atlantic, στις 5:40, οποίος ανέφερε στους αξιωματικούς ότι έχει ξεσπάσει φωτιά και εκείνοι από την πλευρά τους, του συνέστησαν να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους

Από την στιγμή που το Norman Atlantic έφτασε στο ιταλικό λιμάνι, ήταν φανερό το μέγεθος της καταστροφής, με το πλοίο να φαίνεται κατεστραμμένο ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Φωτό - Reuters
Φωτό - Reuters
Φωτό - Reuters
Φωτό - Reuters
Φωτό - Reuters
Φωτό - Reuters
Φωτό - Reuters
Φωτό - Reuters
Φωτό - Reuters
Φωτό - Reuters
Φωτό - Reuters

Φωτό - Reuters
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και dw.de
 
newsit.gr
 



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250