Δίκη Πιστόριους: Οργή των δικηγόρων του, για τη διαρροή της αναπαράστασης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 13:21

Δίκη Πιστόριους: Οργή των δικηγόρων του, για τη διαρροή της αναπαράστασης

Συγκλονίζει το οπτικό υλικό από την αναπαράσταση της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους. Σφοδρές αντιδράσεις από τους δικηγόρους του.  Οπτικό υλικό που δείχνει τον Όσκαρ Πιστόριους σε αναπαράσταση των γεγονότων που οδήγησαν στο φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ στο σπίτι του στην Πρετόρια προέβαλε το αυστραλιανό δίκτυο Channel 7. Το βίντεο, το οποίο είναι άγνωστο πως περιήλθε στην κατοχή του καναλιού, δείχνει τον αθλητή να τρέχει χωρίς τα προσθετικά του μέλη και να αναπαριστά τον τρόπο με τον οποίο μετέφερε το άψυχο σώμα της Ρίβα.

Ο 27χρονος παραολυμπιονίκης σέρνει μία γυναίκα που υποδύεται την Ρίβα έξω από το μπάνιο του σπιτιού και την μεταφέρει στο ισόγειο του σπιτιού από τις σκάλες.

 

 

Σε άλλο σημείο του βίντεο εμφανίζεται ο Πιστόριους που δείχνει πώς την πυροβόλησε τη βραδιά του φόνου.

Φορώντας μία αθλητική φανέλα Nike και ποδηλατική βερμούδα από λύκρα, ο Πιστόριους φαίνεται να κρυφοκοιτάζει πίσω από μία γωνία που βρίσκεται κοντά στο τζάκι του σαλονιού του.

Η αναπαράσταση των γεγονότων που σημειώθηκαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τον περασμένο χρόνο χαρακτηρίστηκε από το δίκτυο "παγκόσμια αποκλειστικότητα".

Όπως αναφέρει ο Guardian, την εκπομπή παρακολούθησαν 1,3 εκατομμύρια τηλεθεατές! Το δίκτυο αρνείται ότι απέκτησε το βίντεο παράνομα.

 

"Δεν θα το είχαμε μεταδώσει, αν το είχαμε πάρει παράνομα", δήλωσε ο Mark Llewellyn, διευθυντής παραγωγής της εκπομπής και πρόσθεσε ότι το βίντεο δεν θα προβληθεί εκτός Αυστραλίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ισχυρίζεται ότι το βίντεο -το οποίο γύρισε αμερικανική εταιρεία, έπεισε τον Αμερικανό εμπειρογνώμονα Σκοτ Ρόντερ ότι η εκδοχή των πραγμάτων που υποστηρίζει ο κατηγορούμενος για φόνο Πιστόριους είναι αληθινή.

Οι συνήγοροι του αθλητή δηλώνουν οργισμένοι με το βίντεο, στο οποίο μάλιστα εμφανίζεται ο κατηγορούμενος να τους δίνει οδηγίες.


Οσκαρ Πιστόριους από CDemo83

Η εκπρόσωπός του Ανλιέζ Μπέργκρες είπε ότι οι νομικοί του σύμβουλοι αξιώνουν "την άμεση αποσαφήνιση" από το τηλεοπτικό δίκτυο για το πως περιήλθε στην κατοχή του το βίντεο.

O Μπράιαν Γουέμπερ, μέλος της ομάδας που παρέχει νομική υποστήριξη στον Πιστόριους, δήλωσε ότι το κανάλι απέκτησε παράνομα το υλικό.

"Η αναπαράσταση ήταν μόνο για τη δίκη και όχι για άλλους σκοπούς", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε την 29χρονη σύντροφό του επειδή, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, την πέρασε για κλέφτη. Οι εισαγγελείς όμως υποστηρίζουν ότι ψεύδεται.

Η δίκη του θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τους συνηγόρους του να καλούν τους τελευταίους μάρτυρες υπεράσπισης.

Ομάδα ψυχιάτρων εξέτασε τον Πιστόριους κι αποφάνθηκε πως δεν ήταν ψυχικά άρρωστος όταν σκότωσε την Ρίβα παρότι λέγεται ότι πάσχει από κατάθλιψη και Διαταραχή Μετατραυματικού Άγχους (ΔΜΤΑ).

Πηγή: news247.gr

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)




00 inkefalonia general ad 300X250