Πλήγμα για την Κεφαλονιά - Χωρίς είσοδο Κυλλήνη & Αμαλιάδα στη Νέα Πατρών-Πύργου

Στο 80% φτάνει πια η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών-Πύργου και τον Ιούλιο όπως λέει η κυβέρνηση θα γίνει η παράδοση των πρώτων 65 χιλιομέτρων του έργου ενώ μόλις προχθές έκανε αυτοψία στα εργοτάξια o Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νικόλαος Ταχιάος και μαζί του ήταν επίσης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας και στελέχη της Ολυμπίας Οδού και των κατασκευαστικών εταιρειών του έργου τούς υποδέχθηκαν και τούς ενημέρωσαν για την πρόοδο των εργασιών σε όλο το μήκος του έργου.
Αυτό που δεν λένε όμως στον κόσμο είναι πως η Αμαλιάδα και το λιμάνι της Κυλλήνης θα μείνουν χωρίς είσοδο όταν τον Ιούλιο ξεκινήσει την λειτουργεία του ο νέος δρόμος! Οι νέες είσοδοι και στις δύο περιοχές κατασκευάζονται αλλά δεν θα είναι έτοιμες μέχρι τον άλλο μήνα αλλά δεν υπάρχει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες στην Αμαλιάδα κάτοικοι και φορείς είναι σε μεγάλη αναστάτωση μετά από συνέντευξη του Δημάρχου Χριστοδουλόπουλου που ανέφερε πως η πόλη θα μείνει χωρίς νέα είσοδο και θα πρέπει να μπαίνουν τα αμάξια από την οδό Πύρωνος και να να βγαίνουν από την οδό Καλαβρύτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία και με όσα είπε ο Δήμαρχος Ήλιδας κάτι τέτοιο θα επιφέρει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη ενώ η διέλευση λεωφορείων και φορτηγών από αυτές τις οδούς είναι αδύνατη. Για μια ακόμη φορά φαίνεται η προχειρότητα των έργων που γίνονται από την κυβέρνηση.
Οι κάτοικοι στην Αμαλιάδα έχουν ξεσηκωθεί και οι αντιδράσεις τους κατά του Δημάρχου και της κυβέρνησης μέσω ειδικά social media είναι σφοδρές.
Χωρίς είσοδο και το λιμάνι Κυλλήνης
Πέρα από την αυξημένη οδική ασφάλεια που παρέχει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, η διασύνδεση αυτή οφείλει να λειτουργεί και ως μοχλός ανάπτυξης για τις περιοχές που εξυπηρετεί.
Κατά τη θερινή περίοδο, δεκάδες χιλιάδες οχήματα αναμένεται να χρησιμοποιούν την έξοδο που σχεδιάστηκε ειδικά για την πρόσβαση προς το λιμάνι της Κυλλήνης, με προορισμούς τα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Πόσα χιλιόμετρα όμως θα πρέπει να διανύσουν οι οδηγοί εκτός του σύγχρονου άξονα Πατρών – Πύργου για να φτάσουν στο λιμάνι;
Για την ακρίβεια, τουλάχιστον 7 χιλιόμετρα μέχρι να βγουν στον κόμβο των Λεχαινών επί της υφιστάμενης ΝΕΟ Πατρών Πύργου, από εκεί περίπου 3 χιλιόμετρα εως την έξοδο για Κυλλήνη και άλλα 11 σχεδόν χιλιόμετρα εως το λιμάνι.
μόνο τα λεωφορεία που αναμένεται να κινηθούν και αυτό το καλοκαίρι μέσω του συγκεκριμένου δρόμου -από και προς το λιμάνι της Κυλλήνης- είναι περίπου 10.000, ενώ εκτιμάται πως από τον ίδιο στενό δρόμο θα περάσουν επίσης περίπου 340.000 ιδιωτικά οχήματα και 60.000 φορτηγά.
πληροφορίες thebest.gr