Απόλυτη ρήξη στην κυβέρνηση μετά το ΟΧΙ Κουβέλη για την ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 23:19

Απόλυτη ρήξη στην κυβέρνηση μετά το ΟΧΙ Κουβέλη για την ΕΡΤ

Δραματικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις για το μέλλον της τριτοκομματικής κυβέρνησης, με τη ΔΗΜΑΡ να φαίνεται αμετακίνητη στις θέσεις της για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το ίδιο προσωπικό, κάτι που όπως όλα δείχνουν οδηγεί σε νέα δεδομένα. Μετά την αιφνιδιστιακή διακοπή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και την έκτακτη σύγκλιση των κοινοβουλευτικών ομάδων σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης φτάνοντας στην Αγίου Κωνσταντίνου έκανε δηλώσεις και έδωσε το κλίμα της ρήξης και της εμπλοκής.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος για την ΕΡΤ και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για τυπικό διαδικαστικό θέμα αλλά για ζήτημα ουσίας. Σημείωσε πως δεν επήλθε συμφωνία στο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο που η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έτυχε εφαρμογής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέρριψε ευθύνες για την εμπλκή στον πρωθυπουργό ,λέγοντας πως με την έκδοση του ΠΝΠ η ΔΗΜΑΡ δεν ήταν σύμφωνη και πως ο κ. Σαμαράς δεν αποδέχθηκε την πρόταση του κόμματός του για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και με την ΕΡΤ σε λειτουργία να γίνει αναδιοργάνωση του φορέα.

Ωστόσο ο κ. Κουβέλης δεν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το εάν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή εάν θα αποχωρήσει δίνοντας ψήφο ανοχής κατά περίπτωση, όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται μουδιασμένο από την διάθεση της ΔΗΜΑΡ ακόμα και να τα σπάσει με την κυβέρνηση.

Πηγή: newsit.gr




00 inkefalonia general ad 300X250