Έρχονται αλλαγές στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 13:36

Έρχονται αλλαγές στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Unsplash

Την ώρα που κάθε χρόνο στην ΕΕ περισσότερες από 20.000 ζωές χάνονται στην άσφαλτο, το ευρωκοινοβούλιο τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των κανόνων για την οδική ασφάλεια και προτρέπει τα κράτη - μέλη να κάνουν ορισμένες προσθήκες στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

Μπορεί να μην συμφώνησαν να αλλάξουν τα ηλικιακά όρια για το δίπλωμα οδήγησης, παρόλα αυτά οι ευρωβουλευτές, την περασμένη εβδομάδα, ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για να ενισχυθεί η συμμόρφωση των οδηγών και να μειωθούν τα τροχαία.

Πιο συγκεκριμένα, το Κοινοβούλιο ζητά πλέον οι οδηγοί να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης και να γνωρίζουν τους κινδύνους, ιδίως για τους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, όπως οι πεζοί, τα παιδιά, οι ποδηλάτες και οι χρήστες ηλεκτρικών πατινιών.

You May Like

Οι ειδικοί σοκαρίστηκαν με αυτήν την κρέμα: Οι ρυτίδες μειώνονται άμεσαΠανίσχυρη Αντιγηραντική Κρέμα

Ως εκ τούτου, η οδήγηση σε χιόνι και ολισθηρές συνθήκες, η ασφαλής χρήση του τηλεφώνου κατά την οδήγηση, τα τυφλά σημεία, τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και το ασφαλές άνοιγμα των πορτών του οχήματος θα πρέπει να αποτελούν πλέον μέρος της εξέτασης για την απόκτηση άδειας οδήγησης!

 

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250