Τα ΜΑΤ μπαίνουν στο Αριστοτέλειο που τελεί υπό κατάληψη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 18:45

Τα ΜΑΤ μπαίνουν στο Αριστοτέλειο που τελεί υπό κατάληψη

Αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για να εκκενωθεί η κατάληψη των φοιτητών στην Πρυτανεία.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ εισέβαλαν στον χώρο του κτιρίου διοίκησης όπου φοιτητές πραγματοποιούσαν κατάληψη. Οι φοιτητές αποχώρησαν από το κτίριο και παραμένουν έξω από αυτό φωνάζοντας συνθήματα.

Το μεσημέρι ξεκίνησε η κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ

Η κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι ενόσω ήταν σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Σύμφωνα με το thestival.gr ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αποσχίστηκε από το μπλοκ της διαδήλωσης και εισέβαλε στο κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Οι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την έξοδο ενός φύλακα από το κτίριο και βρήκαν την ευκαιρία για να εισβάλουν. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας τοποθέτησαν και πανό που γράφει “κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Η εξεταστική μπορεί να περιμένει, το μέλλον μας όχι“.

Σε ανακοίνωση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη των συλλογικοτήτων ανέφεραν πως προχωράνε σε κατάληψη της πρυτανείας αντιδρώντας την απόφαση που έλαβε χθες η Σύγκλητος του Ιδρύματος για την εξ αποστάσεως διαδικτυακή διενέργεια εξετάσεων στα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι «θλιβερές μειονότητες» έγιναν ποτάμι που πνίγει το Μαξίμου: Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση των ΜΑΤ

Κάθε μέρα και χειρότερη αποδεικνύεται η Κυβέρνηση της ΝΔ αφού μετά τη στοχοποίηση, την άθλια συκοφάντηση και την τρομοκράτηση της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, σήμερα προχώρησε στο τελευταίο στάδιο επίδειξης αυταρχισμού και ισχύος.

Προφανώς, το αστείο επιχείρημα περί «θλιβερών μειονοτήτων», που δεν άντεξε ούτε 24 ώρες, μετατράπηκε σε «βία και καταστολή» απέναντι σε χιλιάδες φοιτητές που προασπίζονται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο για 4η εβδομάδα. Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια τρομοκράτησης που υφίστανται μέρες τώρα χιλιάδες νέοι που υπερασπίζονται σθεναρά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στο Δημόσιο Αγαθό της Παιδείας.

Συντασσόμαστε με τους φοιτητικούς συλλόγους, την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε πολίτη που αντιτίθεται στην συνταγματική εκτροπή που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης. Αγωνιζόμαστε για μια Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς, με αναβαθμισμένες σύγχρονες σπουδές και πτυχία με αξία.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και να μην καταθέσει το Ν/Σ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων, να προκηρύξει νέες θέσεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού και να καταργήσει το άδικο μέτρο της ΕΒΕ.

Η Νέα Αριστερά καταδικάζει την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς "Πρόκειται για μια ενέργεια που αποκαλύπτει πως βλέπει η κυβέρνηση τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για το δημόσιο πανεπιστήμιο: σαν κοινούς εγκληματίες. Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια. Ο αγώνας των φοιτητών/τριων είναι δίκαιος."




00 inkefalonia general ad 300X250