Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις στον λυράρη – Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 12:52

Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις στον λυράρη – Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Ο 66χρονος λυράρης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 31 Μαρτίου. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Ηράκλειο…

Πάνω από μισή ώρα κάθισε στο γραφείο του εισαγγελέα Ηρακλείου ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και εκπόρνευση ενός 16χρονου, σήμερα, ανήλικου παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση.

Στη συνέχεια ο 66χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 66χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία λέγοντας πως δεν ισχύουν όλα αυτά που ανέφερε ο 16χρονος.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι γνώστης της τεχνολογίας και σε θέση να δημιουργήσει τα διαφορετικά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρεται στη δικογραφία ότι έφτιαξε για να προωθήσει το παιδί σε άλλα άτομα. Επίσης ο ίδιος υποστήριξε ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα για λόγους υγείας δεν ήταν δυνατόν να είχε διαπράξει τα εγκλήματα που περιγράφονται.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου την ώρα που γινόταν η μεταφορά του 66χρονου λυράρη. Με σκυμμένο το κεφάλι και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο 66χρονος οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου στο γραφείο του εισαγγελέα.

Από την προανάκριση έχει προκύψει ότι άλλοι δύο άνδρες είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί σε ραντεβού που είχε κλείσει ο 66χρονος λυράρης, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, ενώ ακόμα 29 χρήστες διαδικτύου είχαν επικοινωνήσει με τον λογαριασμό που διατηρούσε ο 66χρονος στο Instagram και έχουν λάβει πορνογραφικό υλικό του ανήλικου.

Ο εφιάλτης ξεκίνησε το 2018, όταν το αγόρι ήταν σε ηλικία 11 ετών. Ο 66χρονος λυράρης προσέγγισε τον ανήλικο ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών του, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν ισχύει. Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε το παιδί στις εξωσχολικές του δραστηριότητες, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να χτίσει σταδιακά επαφές με τον 11χρονο.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν η μητέρα του 15χρονου σήμερα αγοριού εντόπισε φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο στο κινητό του. Η αντίδρασή της ήταν άμεση, με τη μητέρα να σπεύδει να ενημερώσει τις Αρχές, ενώ έδωσε στην αστυνομία το κινητό και το τάμπλετ του παιδιού και έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης.

Μιλώντας στο Mega ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, διευκρίνισε πως ο πατέρας του 15χρονου και ο λυράρης δεν είχαν στενές φιλικές σχέσεις, όπως ισχυριζόταν ο κατηγορούμενος. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του ανήλικου έχει κατάστημα εστίασης, στο οποίο εργαζόταν ο 66χρονος λυράρης.

«Το πρώτο πράγμα που έκανε η Ασφάλεια Ηρακλείου πήρε κινητά, λάπτοπ, κάρτες SIM. Αυτά έχουν σταλεί από την Κρήτη στα ειδικά εγκληματικά εργαστήρια στην Αθήνα κι ανοίγουν όλα τα αρχεία. Οι συνάδελφοι είπαν ότι έχουν φρικάρει με αυτά που έχουν βρει», είπε και συμπλήρωσε πως «οι παιδόφιλοι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους».

Ο 66χρονος λυράρης είναι παντρεμένος και μάλιστα έχει και έναν γιο, ο οποίος μιλώντας στο Star, κάνει λόγο για ένα μεγάλο ψέμα. «Είναι όλα ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί. Αύριο στις αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα», λέει χαρακτηριστικά.

H δεύτερη δικογραφία σε βάρος του λυράρη

Μία ακόμα δικογραφία, μετά από καταγγελία της μητέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, είχε σχηματιστεί πριν από αρκετούς μήνες από την αστυνομία σε βάρος του 66χρονου λυράρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, στην συγκριμένη υπόθεση ο ίδιος είχε κατηγορηθεί  ότι επικοινωνούσε με την ανήλικη, ωστόσο από την έρευνα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ δεν είχαν βρεθεί σχετικά ίχνη.

Ο 66χρονος τότε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχε υποστηρίξει ως προς τις επικοινωνίες του με το παιδί ότι το κινητό το χρησιμοποιούσε συγγενικό του πρόσωπο, επίσης ανήλικος, δεν είχε ζητήσει εκείνος την αποστολή αυτών των μηνυμάτων που φέρεται να είχε λάβει. Η υπόθεση ως προς το δικαστικό της σκέλος καθυστέρησε να ολοκληρωθεί για λόγους υγείας του κατηγορούμενου, ωστόσο αναμένεται να προχωρήσει.

Πληροφορίες: cretapost.gr, creta24.gr




00 inkefalonia general ad 300X250