Οι λαμπάδες «Κουτσούμπα» επέστρεψαν επικαιροποιημένες και έγιναν ανάρπαστες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 11:19

Οι λαμπάδες «Κουτσούμπα» επέστρεψαν επικαιροποιημένες και έγιναν ανάρπαστες

«Μου ζητάνε και για άλλους πολιτικούς αλλά όπως έχω πει “το χέρι μου δεν πάει δεξιά να ζωγραφίσει πάει μόνο αριστερά”», λέει η δημιουργός των λαμπάδων, που αποκάλυψε πως πέρσι είχε πάρει και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μια λαμπάδα «κουτσουμπίνι».

Ο Γ.Γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας έχει γίνει ουκ ολίγες φορές viral για τις ατάκες του που προκαλούν χαμόγελα σε όλους, ανεξαρτήτως πολιτικού προσανατολισμού. Ατάκες που από πέρυσι το Πάσχα, έκαναν την εμφάνισή τους και σε λαμπάδες για όσους θέλουν να κάνουν μια ξεχωριστή παρουσία τη βραδιά της Ανάστασης.

Τις φτιάχνει η Πηνελόπη Καλογεροπούλου από το εργαστήρι «Το Λειρί του Κόκορα». Η εικόνα του ΓΓ του ΚΚΕ είχε βασιστεί στα κόμικ της σειράς «Baby Politicians» του Νικόλα Στεφαδούρου.  Η ιδέα της πέρυσι να φτιάξει λαμπάδα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και την επική ατάκα του «Αυτοί είστε» έγινε και αυτή viral και το τηλέφωνό της δημιουργού δεν είχε σταματήσει να χτυπά. Φέτος δηλώνει καλύτερα προετοιμασμένη, και οι λαμπάδες επστρέφουν επικαιροποιημένες με τις νέες απολαυστικές ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τα Κουτσουμπίνια, όπως τα λέει η δημιουργός τους, «κοσμούν» οι ατάκες του γραμματέα: «Ωραία που είναι η Λιβαδειά χωρίς καμιά αιτία…», «Παπαρατσένκο», «Αυτοί είστε» και «Πού τα βρήκατε αυτά τα φιντάνια;»

Μετά την ομιλία του στο Παρίσι, στη διαδήλωση για το Ασφαλιστικό, στο ρεπερτόριο έχει μπει το «Cher ami, cher camarade».

«Το χέρι πάει μόνο αριστερά»

Η Πηνελόπη Καλογεροπούλου μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τις ξεχωριστές αυτές λαμπάδες, ανέφερε ότι: «Αυτή η δουλειά ήταν ομαδική δουλειά περισσότερο, οφείλω να ομολογήσω. Ό,τι φτιάχνω, προέρχεται από τους πελάτες μου, γιατί κάνουν πάντα ειδική παραγγελία ό,τι θέλουν. Μου παρήγγειλε ένας φίλος πέρσι, και ήθελε μία λαμπάδα με την ατάκα του κ. Κουτσούμπα «Αυτοί είστε». Και να ζωγραφίσω και πάνω τον κ. Κουτσούμπα.

Αυτά τα σχέδια είναι είναι από μία σειρά comics «Baby politicians» του Νικόλα Στεφαδούρου. Ξεκίνησε σαν πλάκα πέρσι και μετά την ήθελαν κι άλλοι, οπότε και φέτος, δεν το περίμενα αυτό, δεν περίμενα αυτή την ανταπόκριση.

Πέρσι είχε πάρει τέτοια λαμπάδα ο κ. Κουτσούμπας, φέτος όχι ακόμα, δεν ξέρω αν θα προλάβει!Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση. Ήταν πέρσι η ιδέα, δεν προλάαβαινα να φτιάξω πολλά κομμάτια, αλλά φέτος τις έχω ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες».

«Ο κόσμος θέλει λαμπάδα Κουτσούμπα, και έχει εμπλουτιστεί και με άλλες ατάκες του, και στα γαλλικά. Μου ζητάνε και για άλλους πολιτικούς αλλά όπως έχω πει “το χέρι μου δεν πάει δεξιά να ζωγραφίσει πάει μόνο αριστερά”. Μόνο τον κ. Κουτσούμπα και του ΚΚΕ θέλω να φτιάχνω, έχω φτιάξει και την κ. Λιάνα Κανέλλη», συμπλήρωσε.

In.gr