Την άφησαν να πεθάνει από καρκίνο λέγοντάς της ότι είχε κατάθλιψη!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 14:19

Την άφησαν να πεθάνει από καρκίνο λέγοντάς της ότι είχε κατάθλιψη!

Άδικο τέλος είχε μία καθηγήτρια πανεπιστημίου σε ηλικία μόλις 37 ετών, η οποία πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα, ύστερα από λάθος διάγνωση των γιατρών οι οποίοι σε εξετάσεις που της έκαναν της είπαν ότι πάσχει από άγχος και κατάθλιψη. Η 37χρονη Λίζα Σμιρλ είδε τρεις διαφορετικούς γιατρούς καθώς ένοιωθε συχνούς πόνους στο στήθος. Ωστόσο και οι τρεις που την εξέτασαν κατέληξαν στο ότι η γυναίκα έπασχε από ψυχολογικό στρες και κατάθλιψη.

Ο σύζυγος της καθηγήτριας κατά τραγική ειρωνεία ήταν και αυτός γιατρός και όταν αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ήταν ήδη αργά. Η γυναίκα δυστυχώς μετά από μια τελική εξέταση που έκανε εντόπισε ότι έπασχε από καρκίνο, ο οποίος είχε εξαπλωθεί σε όλο το σώμα της.

Εμφανώς συγκλονισμένη μην μπορώντας να αντιδράσει το μόνο που έγραψε στο προσωπικό μπλογκ που διατηρούσε ήταν: «Πώς είναι δυνατόν, στα 36 μου να μην έχω βάλει τσιγάρο στο στόμα μου, ο αρραβωνιαστικός μου να είναι γιατρός και να παθαίνω κάτι τέτοιο. Πώς είναι δυνατόν να μου συμβαίνει αυτό.

Πώς;;;».Προσθέτοντας: «Ο εγκέφαλός μου, τα οστά μου, το συκώτι μου, όλα τα όργανά μου λειτουργούν φυσιολογικά. Δεν είναι δυνατόν να είμαι τόσο άτυχη».

Η Δρ Σμιρλ αναφέρει επίσης ότι τον τελευταίο καιρό ένοιωθε ανόμοια συμπτώματα που την ανάγκασαν τον Σεπτέμβριο του 2011 να πάρει αναρρωτική άδεια από τη δουλειά της, μιας και ήταν λέκτορας του Πανεπιστημίου.

Η αρχική διάγνωση την εποχή εκείνη ήταν το άγχος και η κατάθλιψη και επειδή η δουλειά της ήταν μέσα στην πίεση όπως έλεγε το θεώρησε φυσιολογικό.Την άνοιξη του 2011, είχε παραπεμφθεί σε φυσιοθεραπευτή για πόνους στον ώμο και στο χέρι, ενώ είχε αρχίσει να έχει και μερικές ημικρανίες με αποτέλεσμα να χάνει για μισή ώρα την όρασή της.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011, η Δρ Σμιρλ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία της, καθώς είχε θέσει τον οργανισμό της σε μια κατάσταση άσχημη λόγω των αντικαταθλιπτικών που έπαιρνε.

Έγραψε ακόμη χαρακτηριστικά στο μπλογκ της: «Ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις μου και τη δραματική απώλεια βάρους, κανένας από τους γιατρούς μου (και είδα τρεις διαφορετικούς επαγγελματίες) δεν εξέτασε τα συμπτώματα μου περεταίρω – επιμένοντας όλοι τους ότι πρόκειται για άσχετα προβλήματα (ημικρανίες , άσθμα, κατάθλιψη, πόνος στην πλάτη)».

Ο άντρας της τελικά την έστειλε για μια εξέταση ρουτίνας X-ray και μέσα σε λίγες ώρες, έμαθε την καταστροφική και καταδικαστική για την ίδια και την οικογένειά της είδηση ότι έπασχε από καρκίνο.Σε μια τελευταία της ανάρτηση έγραψε: «Είναι τόσο εύκολο να πούμε ότι κάποιος έχει άγχος. Αυτό όμως που θέλω να σας κάνω να το καταλάβετε είναι ότι ποτέ μην εμπιστεύεστε ότι σας λένε οι γιατροί. Μην επαναλάβετε τα λάθη μου. Αντίο!».

Πηγή: Newsbomb.gr