Ανοχή τέλος στην παραβατικότητα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου - Οι τρόποι αντιμετώπισης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 09:54

Ανοχή τέλος στην παραβατικότητα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου - Οι τρόποι αντιμετώπισης

Τέλος στην ανοχή στην παραβατικότητα, φαίνεται να βάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου.

Το θέμα συζητήθηκε στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης, μετά τις πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, για παραβατικές συμπεριφορές που έχουν εμφανιστεί σε γειτονιές του Αργοστολίου. Το θέμα ήρθε στο συμβούλιο με τίτλο «Σχετικά με Παραβατικότητα Ρομά».

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, κάτοικος του Αργοστολίου, αποκάλυψε στο Σώμα ένα σοβαρό περιστατικό βίας που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην πόλη.

Μετά από συζήτηση που ακολούθησε και μετά και από την τοποθέτηση του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου, ο οποίος τόνισε: «Δεν ανεχόμαστε άλλο ως δήμος Αργοστολίου τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες. Υπάρχουν περιπτώσεις όχλησης πολιτών. Πρέπει να προφυλάξουμε την πόλη μας. Έχω μιλήσει και με τον αστυνομικό διευθυντή αρκετές φορές για το θέμα αυτό. Πρέπει να υψώσουμε μια δυνατή φωνή. Θέλουμε μια άλλη πόλη με σεβασμό στους νόμους. Έχουμε κάποιους κανόνες που πρέπει να τους σεβόμαστε όλοι. Προτείνω να ζητήσουμε περισσότερη αστυνόμευση στην πόλη. Και να επικαιροποιούμε και να τηρηθεί ο όρος που λέει ότι εάν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές από κάποιους Ρομά, ο δήμος να μην πληρώνει το ενοίκιο. Επίσης, να κινηθούμε στην Αστυνομική Διεύθυνση και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση της αστυνόμευσης στον Δήμο μας. Αυτό το αίτημα σήμερα το έφεραν σε εμάς οι πολίτες και εμείς πρέπει κινηθούμε και να πιέσουμε ώστε να επιλυθεί» ήταν τα λόγια του.

Στην ψηφοφορία πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, ενώ την δική της πρόταση κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

5678910111314




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250