Θεόφιλος: «Το καταφύγιο αδέσποτων θα συνεχίσει να λειτουργεί, μέχρι να δημιουργηθούν τα νέα καταφύγια – Χρειάζεται όλοι να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στα ζώα»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 12:18

Θεόφιλος: «Το καταφύγιο αδέσποτων θα συνεχίσει να λειτουργεί, μέχρι να δημιουργηθούν τα νέα καταφύγια – Χρειάζεται όλοι να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στα ζώα»

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στον Ρ/Σ Νησί 93,9 και την εκπομπή «Το Βήμα του Πολίτη» με τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο για το ζήτημα που έχει προκύψει με το καταφύγιο των Ο κ. Μιχαλάτος, αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας: «Τα προηγούμενα χρόνια με την παραχώρηση του οικοπέδου από τον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς στον Σύλλογο, λειτουργούσε ένα καταφύγιο χωρίς όμως τις απαραίτητες αδειδοτήσεις, όλα αυτά τα χρόνια.

Στα δύο χρόνια που είμαστε εμείς ως Δημοτική Αρχή προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τον Σύλλογο Ζωόφιλων να συνεχίσει την προσπάθειά του. Το καταφύγιο φιλοξενούσε όλα τα αδέσποτα της Κεφαλονιάς. Έγινε η καταγγελία από κάποιους, πήγε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας και είπε πως δεν μπορεί να δεχθεί άλλα ζώα το καταφύγιο. Και είναι λογικό αυτό γιατί δεν μπορεί να δέχεται όλα τα ζώα της Κεφαλονιάς. Θα πρέπει να αγκαλιάσουμε και να δούμε το πρόβλημα αυτό και να προχωρούμε σε στειρώσεις. Δεν μπορεί να είναι εγκαταλελειμμένα τα σκυλιά. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι με τα κατοικίδια.

Ο Δήμος προσπαθεί με χρήματα που δίνει και για τις στειρώσεις για να ενισχύσει τους συλλόγους αυτούς στο μεγάλο έργο που κάνουν. Είναι εύκολο όμως κάποιος να ρίχνει ευθύνες. Το καταφύγιο θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να μπορέσουν όλα αυτά τα ζώα να υιοθετηθούν. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε τα ζώα και θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι πάνω σε αυτό το θέμα. Θα δημιουργηθεί νέο καταφύγιο στον Δήμο Αργοστολίου για να φιλοξενεί 50 ζώα, όπως επίσης θα δημιουργηθούν καταφύγια και στους άλλους Δήμους. Το Νομοσχέδιο που πέρασε από την Βουλή, λύνει πολλά θέματα για τα αδέσποτα» ήταν τα λόγια του.

Παρακάτω ακούστε ολόκληρο το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/1-2a-4}




00 inkefalonia general ad 300X250