Δήμος Σάμης : Η συζήτηση για την τοποθέητηση μονάδας αφαλάτωσης στην Άσσο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 09:29

Δήμος Σάμης : Η συζήτηση για την τοποθέητηση μονάδας αφαλάτωσης στην Άσσο

Το ζήτημα της υδροδότησης της Άσσο συζήτησε το Δημοτικό Συμβουλίου του Δήμου Σάμης, κατά τη διάρκεια της 9 ης έκτακτης κατεπείγουσας συνεδρίασης στις 22 Μαρτίου 2021

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της περιοχής ανέφερε ότι : το θέμα της χωροθέτηση της φορητής μονάδας αφαλάτωσης της Άσσου είναι πολύ σημαντικό. Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια της χρηματοδότησης για την προμήθεια της μονάδας αυτής δεν φανταζόταν ότι δεν θα βρισκόταν 500 τ.μ. σε πρόσφορο μέρος για την τοποθέτησή της, για όποιο λόγο και αν συμβαίνει αυτό. Η πρόθεση όλων είναι να υδροδοτηθεί η Άσσος, με τις δυνατότητες που μας παρέχονται, με κατάλληλο νερό, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει έως και σήμερα. Το θεωρούμε όλοι ένα έργο υποδομής έργο πνοής και ανάπτυξης για τον τόπο δίνοντάς του παραπάνω υπεραξία. Όλοι γνωρίζουμε το ειδικό καθεστώς που διέπει το συγκεκριμένο οικισμό και κανένας δεν θέλει ούτε μπορεί με αλχημείες ή πρακτικισμούς να υπερβεί τους κανόνες. Όλοι μας σεβόμαστε το περιβάλλον και για αυτά που απαιτούνται είναι προϋπόθεση του έργου να πάρει σάρκα και οστά. Όλοι μας σεβόμαστε τους συνδημότες μας τους επιχειρηματίες και δεν είναι στόχος μας να τους ενοχλήσουμε με αυτή την παρέμβαση.

Επίσης ανέφερε : Μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για εύρεση οικοπέδου για την τοποθέτηση φορητής μονάδας αφαλάτωσης παρουσιάστηκαν τρεις τοποθεσίες και θέλει να ευχαριστήσει τους συνανθρώπους μας που έκαναν τις προσφορές, Μαρία-Χριστίνα Δεστούνη Γιαννουλάτου, Άνθια Δεστούνη Χατζηνικολή, Νίκο Μενεγάτο και Σωκράτη Μενεγάτο. Όμως οι προτεινόμενες περιοχές δεν ενδείκνυνται για την τοποθέτηση της φορητής μονάδας αφαλάτωσης, όχι στην λογική κόστους οφέλους, αλλά για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία από αυτές. Όλοι μας δεν έχουμε καμία πρόθεση ούτε συμφέρον να υποβαθμίσουμε καμία περιοχή της Άσσου ούτε να διχάσουμε τους χωριανούς. Θεωρούμε όλοι υποχρέωσή μας να λύσουμε το υπαρκτό πρόβλημα της επαρκής υδροδότησης στο χωριό. Επειδή οι χρηματοδοτήσεις για έργα από τα Υπουργεία δεν είναι για απεριόριστο χρόνο και επειδή μετά από αρκετό καιρό διερεύνησης από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας τον οποίο ευχαριστεί για τις προσπάθειες που έχει κάνει για την εύρεση οικοπέδου, οι οποίες ήταν άκαρπες προτάθηκε από τον Πρόεδρο και από τους περισσότερους μόνιμους κατοίκους η θέση μπροστά στο τουριστικό περίπτερο ως λύση ανάγκης.

  • Διαβάστε εδώ το σύνολο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250