Η Λαϊκή συσπείρωση για το έργο αποκατάστασης του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 08:42

Η Λαϊκή συσπείρωση για το έργο αποκατάστασης του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε απόλυτο συντονισμό βρέθηκαν για άλλη μια φορά η Δημ. Αρχή Κατσιβέλη (Ν.Δ.) και η  αντιπολίτευση, Αραβαντινός (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) και  Ρουχωτάς (Ν.Δ.), με αφορμή την συζήτηση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (2/4/2021), που αφορούσε το διαρκές σκάνδαλο της αδικαιολόγητης και προκλητικής εμπλοκής του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ»  του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θέτοντας για άλλη μια φορά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε πως το έργο αυτό είναι βαλτωμένο με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρότι υπάρχει και η χρηματοδότηση και η σχετική μελέτη. Απέναντι στο έγκλημα αυτό, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο, βρήκαν από μια δικαιολογία έκαστος, προκειμένου να βγάλουν λάδι τον Υπουργό και την Κυβέρνηση, οι οποίοι επανειλημμένα υιοθετούν τις εργολαβικές μεθοδεύσεις . Ο εργολάβος εγείρει οικονομικές αξιώσεις, από την πλευρά του, χωρίς να  έχει κάνει την παραμικρή εργασία ως τώρα στο συγκεκριμένο έργο!

Ο κ. Βουλευτής  αποφαινόμενος «… ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση…!!!», ο  κ. Αντιπεριφερειάρχης  ισχυριζόμενος  ότι αυτός δεν έχει πλέον  «…καμιά ευθύνη …», ο κ. Δήμαρχος λέγοντας ότι «…το έργο είναι δύσκολο - πολυεπίπεδο – πολύπλευρο που απαιτεί τεράστια υπομονή …και τεχνοκρατική και νομοθετική τεκμηρίωση….!!!»,  ο κ. Ρουχωτάς  και ο κ. Αραβαντινός επιρρίπτοντας την ευθύνη μόνο στην  κ. Περιφερειάρχη και  στην Δημ. Αρχή αντίστοιχα, ΟΛΟΙ τους, έκαναν  πάλι το θαύμα τους.  Έβγαλαν  απέξω από οποιαδήποτε ευθύνη τον υπουργό, που ουσιαστικά, είναι ο μόνος  που μπορεί να δώσει την λύση στο πρόβλημα. «‘Έβγαλαν  λάδι» δηλαδή τις κυβερνητικές ευθύνες όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ.  αλλά και όλων των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, αφού το έργο αυτό «τρέχει» από το 2014.  «Κερασάκι στην τούρτα» ήταν η ανάθεση της ευθύνης από την κ. Περιφερειάρχη  στο θεό,  «…να βάλει το χέρι του…» τόσο για αυτό το έργο όσο και για όλα τα άλλα που εκκρεμούν και σχετίζονται με  φυσικές καταστροφές!

Σχετικά με αυτά τα απαραίτητα έργα για την ασφάλεια και την ανάπτυξη και της περιοχής της Παλικής , (Κριτονού, γέφυρα Χειμωνικού κ.α.), η «Βαβέλ» των απόψεων μεταξύ Βουλευτή  και  ΠΙΝ για τον τρόπο υλοποίησής τους, αλλά και οι γονυκλισίες της Δημ. Αρχής προς την Κυβέρνηση που «ανταποκρίθηκε» στις αποζημιώσεις  των πολιτών...!!!», φανερώνουν ότι τίποτε καλό δεν προμηνύεται για τη συνέχιση και ολοκλήρωση τους, αφού η διεκδίκηση έχει αντικατασταθεί από τις δημόσιες σχέσεις και την επαιτεία..

Ήδη η εργολαβία στην Κριτονού  ( λήγει τον ερχόμενο Μάιο),  έχει υλοποιηθεί μόνο κατά 65%  και με συνεχείς διακοπές εργασιών, λόγω της αδυναμίας έγκαιρης αποζημίωσης του εργολάβου, από το υπουργείο υποδομών. Η πρόταση επίσης  Κυβέρνησης – Βουλευτή για ένταξη σε μια ενιαία εργολαβία των έργων του οδικού άξονα Αργοστολίου-Ληξουρίου, της γέφυρας στο Χειμωνικό και της αποκατάστασης της πρόσβασης στην παραλία του Μύρτου (προκειμένου όπως ισχυρίζονται να «τρέξουν» γρήγορα), δημιουργεί  μεγάλα ερωτηματικά  για το εάν θα υπάρξει, τελικά, σύντομη λύση στα έργα αυτά, αφού απαιτούνται μελέτες και μεγάλες χρηματοδοτήσεις που δεν διαθέτει τελικά η Κυβέρνηση.  Μια τέτοια προοπτική θα  παρατείνει την ομηρία της  μόνιμης και ασφαλούς σύνδεσης του λαού της Παλικής με έναν τόσο  βασικό οδικό άξονα, αφού η πρόχειρη κατασκευή Γέφυρας τύπου «Belley» δεν πρέπει να αποτελέσει μόνιμη Λύση. Τουλάχιστον και μετά από  πίεση, δεσμεύτηκαν να δρομολογήσουν  νομοθετικά την παράταση της ισχύος της δωρεάς της Περιφέρειας Αττικής.

Η Λαϊκή συσπείρωση καλεί το λαό της Παλικής να βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα. Η έλλειψη βασικών χρηματοδοτήσεων από την Κυβέρνηση για έργα και αποζημιώσεις πολιτών , επαγγελματιών, αγροτών, κ.α. σε αντίθεση με την γενναία και προκλητική επιδότηση του μεγάλου κεφαλαίου, είναι η αιτία που δεν μπορεί να δοθεί καμιά προοπτική  στις παραπάνω λαϊκές ανάγκες . To αδιέξοδο στο έργο ενίσχυσης - αποκατάστασης του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου , ενώ διαθέτει μελέτη και χρηματοδότηση σχετίζεται με την συνολικότερη απαξίωση της προοπτικής να υπάρξει στο άμεσο μέλλον σαν Νοσοκομείο.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, στην πράξη, ότι η συγκάλυψη, η ανοχή και η διαχείριση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής από την Δημοτική Αρχή και τις άλλες αστικές παρατάξεις, αποτελεί ένα μέρος και μια αιτία  των προβλημάτων του λαού που συσσωρεύονται και οξύνονται καθημερινά. Γι’ αυτό την υπόθεση αυτή πρέπει να την πάρει ο λαός στα δικά του χέρια.

Ληξούρι 4/3/2021                                          Η Λαϊκή συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου




00 inkefalonia general ad 300X250