Τραυλός: "Θα στείλουμε αίτημα στο Υπουργείο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά. Δεν είναι όμως δική μας αρμοδιότητα - Ζητήσαμε Εμβολιαστικό Κέντρο στο Αργοστόλι»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 09:20

Τραυλός: "Θα στείλουμε αίτημα στο Υπουργείο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά. Δεν είναι όμως δική μας αρμοδιότητα - Ζητήσαμε Εμβολιαστικό Κέντρο στο Αργοστόλι»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με την λειτουργία των σχολείων.

Ο κος Τραυλός κατέστησε σαφές πως με την ενημέρωση που έχουν έως τώρα απο το Υπουργείο, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά την Δευτέρα. «Θα στείλουμε το αίτημα στο Υπουργείο και θα ζητήσουμε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, όμως δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να κλείσουμε τα σχολεία. Υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο που αναφέρει ότι στο ένα κρούσμα κλείνει το τμήμα και στα 2 το σχολείο. Αυτή την στιγμή η ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο, είναι ότι θα λειτουργήσουν κανονικά» εξήγησε.

Αναφορικά με το εμβολιαστικό κέντρο της Σάμης και την αδυναμία μετάβασης ορισμένων πολιτών, ο κος Τραυλός επισήμανε ότι γνωρίζει το θέμα και έχει ήδη στείλει αίτημα στην 6η ΥΠΕ να μεταφερθεί το εμβολιαστικό στο Αργοστόλι, καθώς και ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερος αλλά και στην Σάμη υπάρχουν πολλά περισσότερα κρούσματα καθώς και 2 υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας έχουν διαγνωστεί θετικοί.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επισκευή του δρόμου στα Κουρουκλάτα. «Ο δήμος θα κάνει το έργο και η περιφέρεια θα το χρηματοδοτήσει. Είναι ένα πολυπόθητο έργο. Η συνεργασία είναι η μόνη “συνταγή” για να γίνουν πράγματα» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως το προσεχές διάστημα θα έρθει ο στρατός να τοποθετήσει την γέφυρα στο Χειμωνικό.




00 inkefalonia general ad 300X250