Γαβριελάτος για ΦοΔΣΑ: “Ζούμε το θέατρο του παραλόγου - Δεν γίνεται τρία μέλη από την Ζάκυνθο να αποφασίζουν για την τύχη της Κεφαλονιάς”

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 16:20

Γαβριελάτος για ΦοΔΣΑ: “Ζούμε το θέατρο του παραλόγου - Δεν γίνεται τρία μέλη από την Ζάκυνθο να αποφασίζουν για την τύχη της Κεφαλονιάς”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο πρόεδρος της Εταρείας Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλονιάς - Ιθάκης (ΕΔΑΚΙ ), Αργύρης Γαβριελάτος.

Οι δράσεις και οι αντιδράσεις για τον διαβαθμιδικό Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ιονίων Νήσων συνεχίζονται και το αδιέξοδο παραμένει.

Συνοπτικά ο κ. Γαβριελάτος ανέφερε:

“Δεν είναι συμβατό να επισκέπτεται τον ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς η ΔΙΑΔΥΜΑ,να μην έχουμε καμία ενημέρωση για την επίσκεψη τους και να απαξιούν έστω και εκ των υστέρων να μας ενημερώσουν για τους λόγους της επίσκεψης τους.

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου, η κ. Κράτσα κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να είναι συνεργάσιμη γιατί με αυθαίρετες ενέργειες δεν προωθούνται τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης.

Έχουμε εκφραστεί ότι είμαστε ενάντια στο άρθρο 93,όμως θα ήταν συνετό να έχουμε ενημερωθεί έστω και προφορικά για την συγκεκριμένη επίσκεψη.

Μας έχουν μόνο για την “βρώμικη” δουλειά, δεν είμαστε υπολογίσιμοι ,ας έρθουν να πάρουν και την αποκομιδή των απορριμάτων και να έχουν και την ευθύνη τους”.

Όσον αφορά το κόστος που θα επωμιστούν οι πολίτες, ο κ.Γαβριελάτος είπε ότι το έργο που θα εκτελούσε ο Δήμος Αργοστολίου θα στοίχιζε 7.300.000 ευρώ,το ίδιο έργο με τα όσα επιχειρεί ο νέος ΦΟΔΣΑ θα φτάσει τα 24.000.000,το εργοστάσιο διαλογής αυτή τη στιγμή κοστίζει 300.000 ετησίως και θα φτάσει στις 900.000 ευρώ και η διόγκωση αυτή των χρημάτων θα επιφέρει τεράστια επιβάρυνση στην κοινωνία.

Στήν συνέχεια ενημέρωσε ότι ουδέποτε έως τώρα δεν είχε επιβληθεί κάποιο πρόστιμο στην ΕΔΑΚΙ η οποία ήταν χαρακτηρισμένη ως μία υγιής επιχείρηση,ενώ η κ.Κράτσα Τσαγκαροπούλου επέβαλε πριν λίγο καιρό πρόστιμο 14.000 ευρώ στον Δήμο Ζακύνθου, ο οποίος αυτή τη στιγμή εξάγει τα απόβλητά του και χαρακτήρισε οξύμωρα όλα αυτά τα οποία υφίσταται η Κεφαλονιά σε σχέση με τα άλλα νησιά.

Για το τι μπορεί να προκύψει στην συνέχεια,είπε ότι εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας (κατατέθηκε 25 Ιανουαρίου η προσφυγή)αίτημα ακύρωσης κατά της Διαπιστωτικής Πράξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, η ΕΔΑΚΙ αναμένει τον ορισμό εκδίκασης και όπως τόνισε ευελπιστεί ότι αυτό θα ανατρέψει το όλο σκηνικό και τα λάθη που έχουν κάνει(διαδικαστικά κ.λ.π.).

Πρόσθεσε δε: “Δεν γίνεται τρία μέλη του νέου ΦΟΔΣΑ από την Ζάκυνθο να αποφασίζουν για την τύχη της Κεφαλονιάς.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος δεν συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του νέου ΦΟΔΣΑ και ορθά πράττει,δεν συμμετέχει η Δήμαρχος Κεντρικής Kέρκυρας η κ.Υδραίου,δεν συμμετέχει η Λευκάδα,οπότε το όλο οικοδόμημα είναι σαθρό.

Η Κεφαλονιά δεν έχει να μοιράσει κάτι με κανένα άλλο νησί της Περιφέρειας μας,όμως το εγχείρημα του νέου ΦΟΔΣΑ ήταν λάθος από την αρχή.

Είναι ποτέ δυνατόν η Περιφέρεια χωρίς διαβούλευση με του δήμους να εφαρμόζει το “αποφασίζω και διατάζω”;Αυτά γίνονταν σε άλλες εποχές.

Θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι απο την πλευρά της Περιφέρειας, να μελετήσουν σωστά τι πρέπει να γίνει,γιατί αυτό που επιχειρούν,θα το επωμιστούν οι Κεφαλονίτες και οικονομικά και ηθικά.

Αυτή η ιστορία είναι και λάθος και παράνομη.

Επιχειρούν μία ιδιωτική περιουσία να την υφαρπάξουν και αυτό που φαίνεται στον ορίζοντα είναι ότι θα μας προσφέρουν μόνο το χάος.

Ως Κεφαλονίτες φημιζόμαστε για την τρέλα μας,όμως είμαστε ένας όμορφος λαός ,δεν διεκδικούμε κάτι απο τους άλλους και προσπαθούμε να συνεχίσουμε με την ΕΔΑΚΙ να κάνουμε αυτό που πολύ καλά το κάναμε έως τώρα.

Ας κοστολογήσει ο κάθε Κεφαλονίτης τι ανταποδοτικά τέλη πληρώνει σήμερα και τι θα πληρώνει με τον νέο ΦΟΔΣΑ.

Ευελπιστώ ότι οι ιθύνοντες θα σκύψουν πάνω στο ζήτημα που μας απασχολεί και στα δίκαια αιτήματα μας και ότι δεν θα ζήσουμε καταστάσεις Πινοσέτ.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/gavrielatos-1039}




00 inkefalonia general ad 300X250