Π. Ζαφειράτος (Πρόεδρος ΤΚ Αγ. Ευφημίας): “Ο “Ιανός” μας γύρισε στην δεκαετία του ‘50! Δεν έχουμε καθαριότητα – Φοβάμαι ότι ο Μύρτος δεν θα είναι επισκέψιμος!”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 20:43

Π. Ζαφειράτος (Πρόεδρος ΤΚ Αγ. Ευφημίας): “Ο “Ιανός” μας γύρισε στην δεκαετία του ‘50! Δεν έχουμε καθαριότητα – Φοβάμαι ότι ο Μύρτος δεν θα είναι επισκέψιμος!”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Παναγής Ζαφειράτος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγια Ευφημίας απαριθμώντας για μία ακόμη φορά την σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αγία Ευφημία.

Συνοπτικά ανέφερε τα εξής:

Ο “Ιανός”πέρασε πριν δυόμιση μήνες από την Αγία Ευφημία, αφήνοντας τεράστιες πληγές πίσω του και η κατάσταση παραμένει η ίδια. Το μόνο που έχει γίνει έως τώρα,είναι ο καθαρισμός του χωριού από την λάσπη. Ενημερώθηκα στις 15 Ιανουαρίου ,ότι ο δήμος Σάμης κάνει καταγραφή των ζημιών και στην συνέχεια θα συνταχθούν οι ανάλογες μελέτες. Για να ξεκινήσουν τα έργα θα περάσουν δύο μήνες τουλάχιστον ,πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είμαστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή περίοδο.

Το μεγαλύτερο έργο που πρέπει να γίνει είναι η αποκατάσταση του λιμανιού, ο δήμος δεν έχει τεχνικές υπηρεσίες για να φτιάξουν τις ανάλογες μελέτες, υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι,ενημερώθηκα ότι έχει αναλάβει η περιφέρεια να λύσει το πρόβλημα αυτό,ούτως ώστε να εκμεταλλευθούμε την χρηματοδότηση.

¨Οσο για τον Μύρτο,αν δεν παρέμβει η κυβέρνηση με τον ανάλογο εξοπλισμό και την ανάλογη τεχνογνωσία, δεν θα γίνει επισκέψιμος και αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για την περιοχή μας.

Ο δήμος Σάμης είναι υποστελεχωμένος,έχει προβλήματα λειτουργίας,πως θα καλυφθούν τρεις δημοτικές ενότητες,ούτε γραμματέα δεν έχουν για τα δημοτικά συμβούλια!

Ο τομέας της καθαριότητας υπολειτουργεί,στην Αγία Ευφημία δεν έχουμε καθαριότητα.”

'Όσον αφορά τις αποζημιώσεις, ο κ. Ζαφειράτος είπε ότι κάποιοι έχουν πάρει αποζημίωση και κάποιοι περιμένουν να ενεργοποιηθούν και πάλι οι διαδικασίες τέλος Ιανουαρίου

Υπάρχουν κάτοικοι που φιλοξενούνται ακόμη σε άλλα σπίτια ,οι δρόμοι έχουν προβλήματα,”μας γύρισε ο “Ιανός”στην δεκαετία του 50”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει,είπε ότι στον ξεροπόταμο που κατεβαίνει από Μακρυώτικα και Φάλαρη,έχουν κατασκευαστεί δεξαμενές,έχουν καθαριστεί τα φερτά υλικά και η περιφερειάρχης κα Κράτσα στην πρόσφατη επίσκεψη της ενημέρωσε ότι γίνεται η μελέτη για τον αγωγό της Αγιας Ευφημίας. Τόνισε δε,ότι οι ιδιοκτήτες γης πρέπει να αποφασίσουν να παραχωρήσουν τμήματα για να κατασκευαστεί αυτό το έργο.

Για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργούνται απο τα αιολικά πάρκα είπε οτι πρέπει να αποφανθούν οι αρμόδιοι,όμως εάν επιτραπεί ποτέ να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στο Καλόν όρος θα καταστραφεί η περιοχή.

Τέλος περιέγραψε μία πολύ δύσκολη καθημερινότητα στην περιοχή της Αγ.Εφημίας εκφράζοντας τα παράπονα των κατοίκων για την ελλιπή κάλυψη τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundhttps://soundcloud.com/user-46829938/zafeiratos-1039cloud.com/user-46829938/zafeiratos-1039}




00 inkefalonia general ad 300X250