Διονύσης Μινέτος: “Δεν μπορώ να καταλάβω που υπάρχει “σκάνδαλο”, σε μία απόφαση που πήραμε όλοι μαζί στην Τουριστική Επιτροπή”

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 09:17

Διονύσης Μινέτος: “Δεν μπορώ να καταλάβω που υπάρχει “σκάνδαλο”, σε μία απόφαση που πήραμε όλοι μαζί στην Τουριστική Επιτροπή”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Xαλαβαζή ,μίλησε ο Διονύσης Μινέτος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου.

Κύριο θέμα της συνέντευξης, η «Απευθείας ανάθεση υπηρεσιών Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων στην Γερμανική Τουριστική Αγορά για την τουριστική προβολή του Δήμου Αργοστολίου» και τα όσα διημείφθησαν από την πλευρά της δημοτικής παράταξης "Κεφαλονιά Νησί για όλους" στην 37η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μινέτος ανέφερε σχετικά ότι ο επικεφαλής της παράταξης κ. Αλέξανδρος Παντελειό,  στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ερώτηση αφήνοντας αιχμές σχετικά με την απευθείας ανάθεση υπηρεσιών Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων στην  Γερμανική Τουριστική Αγορά για την τουριστική προβολή του Δήμου Αργοστολίου και στην συνέχεια κράτησε “ψηλά” το θέμα αυτό με σχετικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Μινέτος συνοπτικά τοποθετήθηκε ως εξής:

”Με άφησε άναυδο αυτή η συμπεριφορά. Παρουσιάστηκε σαν να έχει συμβεί ένα τεράστιο σκάνδαλο και ότι γίνεται διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από το ταμείο του Δήμου.

Η Τουριστική Επιτροπή είναι μία συμβουλευτική επιτροπή πρός την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, συνεδριάζει,αποφασίζει για ορισμένα πράγματα αλλά δεν είναι εκτελεστές οι αποφάσεις της.

Δεν έχει προϋπολογισμό και οι αποφάσεις της απευθύνονται πρός τον Δήμαρχο.

Συνήθως όχι μόνο τοπικά αλλά και σε άλλους δήμους ,οι αποφάσεις των Τουριστικών επιτροπών πήγαιναν στον δήμαρχο,καλές ή κακές ουδέποτε εφαρμόζονταν με αποτέλεσμα σε λίγους μήνες από την σύσταση τους οι τουριστικές επιτροπές να παρακμάζουν.

Από την πρώτη στιγμή της σύστασης της δικής μας επιτροπής και στο πρώτο συμβούλιο της παρευρέθη ο Δήμαρχος κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος και είπε, ότι από συμβουλευτικό σας κάνω αποφασιστικό όργανο για τον τουρισμό και θα χρηματοδοτώ κάθε απόφαση που θα μου φέρνετε. Αυτό και έγινε.

Είναι 25μελής η Τουριστική Επιτροπή, συμμετέχουν αξιόλογοι εκπρόσωποι από όλο το τουριστικό φάσμα του νησιού που τους εμπιστεύεται ο Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην Τουριστική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει ως μέλος και ο κ.Παντελειός ,συζητάμε και σε ποιά νέα αγορά έχει νόημα θα απευθυνθούμε ,έτσι ώστε να μην υπάρχει η εξάρτηση μόνο από την Αγγλική αγορά.

Όλοι μαζί λοιπόν αποφασίσαμε ότι η Γερμανική αγορά είναι μιά αγορά που αξίζει να να κινηθούμε πρός αυτήν. Κατόπιν έρευνας που κάναμε αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με το γραφείο του συμπατριώτη μας του Ίωνα Λιναρδάτου, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία στην τουριστική αγορά,έχει συνεργαστεί μαζί του και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τον κ. Σπύρο Γαλιατσάτο ,ο οποίος και συμφώνησε με την δική μας επιλογή.

Αν ο κ. Παντελειός, ρωτούσε τον κ.Άγη Κονιδάρη ποιός είναι ο Ίωνας Λιναρδάτος θα τον ενημέρωνε ανάλογα. Ο Άγης Κονιδάρης τον είχε καλέσει σε ειδική ημερίδα στο τότε ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Ο κ.Παντελειός δεν είχε παραστεί στην συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής όταν ελήφθη η σχετική απόφαση όμως θα μπορούσε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο ανάλογα.

Ο Δήμαρχος δέχθηκε την απόφαση μας ,το ποσό που θα δαπανηθεί είναι 22.000 ευρώ,εκ των οποίων οι 8 ή 9.000 ευρώ αφορούν την συμμετοχή μας σε τρείς εκθέσεις στην Γερμανία. Εάν λόγω πανδημίας δεν πραγματοποιηθούν οι εκθέσεις τα χρήματα αυτά δεν θα δοθούν.

Η σύμβαση που έχουμε υπογράψει με τον κ.Λιναρδάτο, περιέχει πολλές δράσεις,ακόμη και αναφορά σε εκπομπή της Γερμανικής τηλεόρασης για την Κεφαλονιά.

Δεν μπορώ να καταλάβω που προέκυψε το “σκάνδαλο”.Σε λίγο καιρό θα αναθέσουμε την κατασκευή ορισμένων μονοπατιών σε άλλη εταιρεία,την PathsofGreece. Όσοι ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό σκέφτονται πως θα έχουμε τουρισμό περισσότερους μήνες και πέρνουμε απόφαση για διάνοιξη μονοπατιών και την διαφήμιση τους. Θα έχουμε πάλι “σκάνδαλο”;

Κλείνοντας ο κ. Μινέτος είπε χαρακτηριστικά,ότι ο κ.Παντελειός θα πρέπει να βάλλει καλά στο μυαλό του ότι όσον αφορά τις αναθέσεις έργων της Τουριστικής Επιτροπής ο Δήμαρχος εδώ και ένα χρόνο ,έχει δεσμευθεί ότι θα τις υλοποιεί και ότι όλα τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής γνωρίζουν την δέσμευση του .

Ο Δήμαρχος ενοχλήθηκε με την στάση του κ.Παντελειού,γιατί τα όσα ακούσθηκαν από την πλευρά του κ.Παντελειού στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν σοβαρά.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-908468563}




00 inkefalonia general ad 300X250