“Βράζει” το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου για απόφαση του νέου ΦόΔΣΑ - “Πραξικοπηματικό και ανήθικο αυτό που συνέβη! Θα φτάσουμε μέχρι τον Πρωθυπουργό”

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 09:49

“Βράζει” το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου για απόφαση του νέου ΦόΔΣΑ - “Πραξικοπηματικό και ανήθικο αυτό που συνέβη! Θα φτάσουμε μέχρι τον Πρωθυπουργό”

 “Βράζει” το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, σχετικά με απόφαση του νέου ΦόΔΣΑ, όπου ένα έργο της Κεφαλονιάς μελετήθηκε και έφτασε στο στάδιο της δημοπράτησης, ωστόσο επενέβη ένας άλλος οργανισμός για να το δημοπρατήσει!

Ακούστηκαν πολλά κατά την ενημέρωσε που έκανε στο Σώμα, ο Δήμαρχος Αργοστολίου και μέλος του ΔΣ του νέου ΦόΔΣΑ Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος φυσικά και κατά την συνεδρίαση του ΔΣ καταψήφισε το θέμα.

“Δεν μπορεί να έρχεται κάποιος και να κλέβει την δουλειά άλλων. Και το λέω αυτό γιατί η μελέτη είχε γίνει απο την Κεφαλονιά” ήταν τα λόγια του Δημάρχου και συνέχισε: “Αυτό που δεν είναι σωστό είναι οτι ο φορέας υλοποίησης που θα το εκτελέσει δεν θα είναι πλέον ο Δήμος Αργοστολίου. Δεν θα είναι οι μηχανικοί του δήμου, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου. Πραξικοπηματικά έγινε αυτό … είμαστε μία παράπλευρη απώλεια, λόγω του προβλήματος που μπορεί να υπήρξε με την Κέρκυρα

Δεν είναι ηθικό, δεν είναι σωστό να μην εκτελεί το έργο η υπηρεσία που το σχεδιάζει και να έρχεται να μας επιβάλει έναν άλλο συνεργάτη, ώστε να πάρει την μελέτη του δήμου Αργοστολίου να την δημοπρατήσει.

Ηρθε το θέμα στο ΔΣ του νέου ΦόΔΣΑ. Εξέφρασα την αντίρρησή μου όπως και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κυρία Υδραίου και μου είπε ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Ιωάννου να καταγγείλω την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αργοστολίου.

Πρέπει να πάρουμε μία απόφαση και να την στείλουμε στον Υπουργό και τον Πρωθυπουργό, οτι δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά, μία μελέτη που έχει συντάξει ένας δήμος να την παίρνουν και να την δημοπρατούν άλλοι. Το έργο θα πάει πίσω έξι μήνες και είναι πολλοί για να περιμένουμε να λυθεί το θέμα με την Πολλοστή. Καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο να καταγγείλει την ενέργεια του περιφερειακού ΦόΔΣΑ.

Εμφανώς ενοχλημένος με την στάση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Κας Κράτσα και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Για την Επόμενη Μέρα” Μάκης Φόρτες: “Δεν είναι απλά ένα πραξικόπημα. Είναι ανήθικο ότι όλο αυτό γίνεται μέσα από την οικογένεια της αυτοδιοίκησης.

Είναι υποτιμητικά όλα αυτά, είναι υβριστικά και ο σκοπός είναι να κάνουν την δουλειά τους. Παίρνουμε απόφαση ότι καταδικάζουμε όλες αυτές τις ενέργειες. Παρανομούν και αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στην δικτατορία. Έχουμε μαζί μας όλο το έννομο δίκιο και το έργο πρέπει να το δημοπρατήσουμε εμείς. Και να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα στην απόφαση και να προσβάλουμε αυτή την παράνομη απόφαση που πάρθηκε από τα μέλη του ΔΣ του ΦόΔΣΑ. Είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά στην αυτοδιοίκηση. Η απόφαση είναι παράνομη! Και εν ολίγοις θα γίνουμε γκαρσόνια στο δικό μας μαγαζί! Όχι στην διάλυση της προγραμματικής σύμβασης, δεν απεμπολούμε την περιουσία μας. Έχουμε 100% δίκιο!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο τονίζεται ότι” Δεν πρέπει να διακοπή η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αργοστολίου! Δεν δεχόμαστε την μεταβίβαση σε άλλη ιδιοκτησία. Εξουσιοδοτούμε τον Μάκη Φόρτε, τον Διονύση Μινέτο και τον Αλέξανδρο Παντελειό, να φτιάξουμε μία επιστολή στον Υπουργό και τον Πρωθυπουργό”.

 Γιώργος Χαλαβαζής




00 inkefalonia general ad 300X250