Σωτήρης Κουρής: Αλιευτικό Καταφύγιο Κατελειού και Λιμνοδεξαμενή Γριζάτων ψηφίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 14:07

Σωτήρης Κουρής: Αλιευτικό Καταφύγιο Κατελειού και Λιμνοδεξαμενή Γριζάτων ψηφίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ -Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2020

Ψηφίστηκαν Ομόφωνα δυο ουσιαστικά θέματα για την Κεφαλονιά και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ μας μετά από επίπονες και χρονοβόρες προσπάθειες μου. Ευχαριστώ την Περιφερειάρχη τους Αντιπεριφερειαρχες και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους για την συμβολή τους στην προσπάθεια μας .

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΑΤΕΛΕΙΟΥ .

Από το Γραφείο κ. Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, προτείνεται η εγγραφή στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του έργου-δράσης :

Παροχή επιστημονικών υπηρεσιών για την αποπεράτωση του αλιευτικού καταφυγίου Κατελειού,

Το αλιευτικό καταφύγιο Κατελειού αποτελεί ένα σημαντικό έργο για τους επαγγελματίες και τους πολίτες της εν λόγω περιοχής, το οποίο είχε ενταχθεί στο 3ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης , αλλά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών απεντάχθηκε και δεν ολοκληρώθηκε η υλοποίησή του.

Προϋπολογισμός : 7.500,00 €.

Πηγή χρηματοδότησης : Τακτικό αποθεματικό Με τα χρήματα αυτά θα γίνει η επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης , η συμπληρωματική λιμενική μελέτη και τα Τεύχη δημοπράτησης για το έργο .

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΓΡΙΖΑΤΩΝ ΣΑΜΗΣ

(γ) Από το Γραφείο κ. Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, προτείνεται η εγγραφή στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του έργου-δράσης :

Παροχή Επιστημονικών Υπηρεσιών για την επικαιροποίηση της μελέτης που αφορά στο έργο της Εξωποτάμιας Λιμνοδεξαμενής στα Γριζάτα Δήμου Σάμης Ν. Κεφαλληνίας

Προϋπολογισμός : 74.400,00 €

Σε ότι αφορά τις έγγειες βελτιώσεις στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κρίνεται απαραίτητη η συνδρομή της Περιφέρειας μας στην επικαιροποίηση, ωρίμανση και αδειοδότηση έργων κατασκευής λιμνοδεξαμενών, ώστε αυτά να υλοποιηθούν μέσω της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου ή της επόμενης έτσι ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες μας στην άρδευση – ύδρευση για την επόμενη τουλάχιστον τριακονταετία..

Η διαδικασία υλοποίησης της αναφερόμενης πρότασης, θα εξεταστεί σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς .

Πηγή χρηματοδότησης : Τακτικό Αποθεματικό --------------------------------------------------------------------------Η λιμνοδεξαμενή ΓΡΙΖΑΤΩΝ είναι ένα ουσιαστικό έργο 600.000 μ3 το οποίο χρειάζεται να επικαιροποιηθεί η μελέτη του ΥΠΑΑΤ και θα δώσει νερό στην περιοχή του Δήμου Σάμης για άρδρευση .

Σωτήρης Κουρής 

Αντριπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης 


Ετικέτες: