Θεόφιλος για Ιανό: “Ο Δήμος ετοιμάστηκε έγκαιρα για την θεομηνία - Άπαντες ήταν σε επιφυλακή – Πάνω από 1500 δέντρα έχουν πέσει στον Δήμο”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 09:04

Θεόφιλος για Ιανό: “Ο Δήμος ετοιμάστηκε έγκαιρα για την θεομηνία - Άπαντες ήταν σε επιφυλακή – Πάνω από 1500 δέντρα έχουν πέσει στον Δήμο”

Σημαντικά “αντανακλαστικά” επέδειξε ο Δήμος Αργοστολίου, κατά το πέρασμα του καταστροφικού κυκλώνα απο το νησί μας.

Κατά την ενημέρωση του Δημάρχου Αργοστολίου, Θεόφιλου Μιχαλάτου στην χθεσινή συνεδρίαση Αργοστολίου, στο Σώμα, ανέφερε τις ενέργειες του Δήμου που έγιναν κατά την διάρκεια αλλά και μετά της θεομηνίας.

“Είχαμε ενημέρωση δύο μέρες νωρίτερα. Εγινε σύσκεψη στην περιφέρεια με όλους που απαρτίζουν το συμβούλιο με Αντιπεριφέρειάρχη και ασφαλείας

Ο δήμος έγκαιρα ετοιμάστηκε για το φαινόμενο αυτό και έβγαλε σε επιφυλακή όλο τον μηχανισμό του. Τους εργαζομένους και στην πολιτική προστασία. Σε κομβικά σημεία και σε όλες τις περιοχές είχαμε ανθρώπους και μηχανήματα.

Μόλις έγινε την πρώτη βραδιά, βγήκαν έξω και τα μηχανήματα και οι εργαζόμενοι για να αντιμετωπίσουν τα πρώτα προβλήματα και όταν ήμασταν στο μάτι του κυκλώνα και σε νηνεμία, καταφέραμε και καθαρίσαμε φρεάτια και σηκώσαμε δέντρα.

Η ποσότητα νερού ήταν τεράστια…

Πάνω από 1500 δέντρα έχουν πέσει στον δήμο μας και είχαν κόψει καλώδια… τρέξαμε όχι μόνο σε κομμάτια που αφορούσαν τον δήμο, αλλά και σε πολλά άλλα, όπως και στην γέφυρα Δεβοσέτου. Οπου χρειάζεται τρέχουμε απο την μία άκρη του δήμου στην άλλη

Έχουμε μεγάλη βοήθεια απο τις εθελοντικές ομάδες και είναι συγκινητικό αυτό που έχουν κάνει όλες αυτές τις μέρες και τις ευχαριστώ. Όλες οι Εθελοντικές ομάδες έχουν προσφέρει να μέγιστα και πρέπει και εμείς να τους ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο. Και ευχαριστώ την Πολιτική Προστασία του Δήμου αυτά τα 15 παιδιά, αλλά και τους εργαζομένους στην καθαριότητα που έχουν κάνει μεγάλο αγώνα με τους ανέμους και την βροχή που έχουν κάνει τόσα πολλά. Πρέπει να οργανώσουμε την πολιτική προστασία ακόμα περισσότερο. Τα επόμενα χρόνια, το επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν τα φυσικά φαινόμενα και εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής και πρέπει να μας βρει ακόμα καλύτερα προετοιμασμένους για να τα αντιμετωπίσουμε... 

Ηταν τα λόγια του Δημάρχου Αργοστολίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα όσα είπε στο 49:45

{https://www.youtube.com/watch?v=-u-vvrli_4o}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250