Θεόφιλος: “Γι' αυτό θεωρώ ότι είναι εμπρησμός η πυρκαγιά στον ΧΥΤΥ - Πίστευα και πιστεύω ότι το σύστημα της ΕΔΑΚΙ είναι πρότυπο λειτουργίας"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 10:11

Θεόφιλος: “Γι' αυτό θεωρώ ότι είναι εμπρησμός η πυρκαγιά στον ΧΥΤΥ - Πίστευα και πιστεύω ότι το σύστημα της ΕΔΑΚΙ είναι πρότυπο λειτουργίας"

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αναφέρθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πυρκαγιά στον ΧΥΤΥ, εκφράζοντας κατ’ αρχήν ένα παράπονο: “Έχω ένα παράπονο και θέλω να το πω, είναι οτι στον αγώνα που έδινε η ΕΔΑΚΙ εκείνες τις ημέρες, δεν με πήρε κανένας συνάδελφος να με ρωτήσει αν χρειαζόμασταν κάτι. Μόνο είδα την Λαϊκή Συσπείρωση με τον κύριο Γκισγκίνη και τον κύριο Μαντζουράτο εκεί και τους οποίους ευχαριστώ δημόσια” αναφορικά με την πυρκαγιά τόνισε: “Δημιουργήσαμε και αντιπυρική ζώνη για να μην φύγει η φωτιά εκτός. Οι εργαζόμενοι έκαναν απίστευτη δουλειά και κουβάλησαν τόνους χώμα για να σβήσει γρήγορα η φωτιά.

Κακώς έγινε το ατύχημα το 2019, όμως δεν μπορείς να κλείνεις ένα εργοστάσιο τόσο καιρό και τα σκουπίδια να συσσωρεύονται για τέσσερις μήνες χωρίς να γίνεται η επεξεργασία τους. Το σπάσιμο των δήμων επίσης δημιούργησε μια καθυστέρηση για τον ανάδοχο για το εργοστάσιο. Τα σκουπίδια έπρεπε να υποστούν επεξεργασία γιατί είμαστε ΧΥΤΥ και μετά να επιστρέψουν στο κύτταρο και να θαφτούν. Δεν μπορούσαμε να τα θάψουμε, χωρίς επεξεργασία. Είπα ότι είναι εμπρησμός γιατί αν εκεί που έπιασε η φωτιά ήξερε όποιος την έβαλε ότι με την φορά του ανέμου ότι θα κάψει όλο το κύτταρο. Κατάφερε σε μισή ώρα να πιάσει όλο το κύτταρο με την φορά που είχε ο άνεμος. Γι αυτό είπα ότι η ιστορία αυτή είναι εμπρησμός.

Οσον αφορά την επιλογή προσώπων στην ΕΔΑΚΙ, ανέφερε πως: “Ολο αυτό το διάστημα έχω στοχοποιηθεί και “πυροβοληθεί” για τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί. Πίστευα και πιστεύω ότι το σύστημα της ΕΔΑΚΙ είναι πρότυπο λειτουργίας. Είδαμε ότι το κύτταρο Β έχει ξεπεράσει τα όρια του και δεν αδρανήσαμε και έχουμε βάλει στην διαδικασία να γίνει ένα νέο κύτταρο για την επεξεργασία των απορριμάτων που θα λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα για τα επόμενα 15 χρόνια...”

 Γιώργος Χαλαβαζής 

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Αργοστολίου για το θέμα στο 3:31:27

{https://www.youtube.com/watch?v=-u-vvrli_4o}




00 inkefalonia general ad 300X250