ΑΝΑΣΑ: Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα Ιόνια Νησιά στα χέρια των ιδιωτών.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 13:46

ΑΝΑΣΑ: Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα Ιόνια Νησιά στα χέρια των ιδιωτών.

Η πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, που παραδίδει την αποκομιδή των απορριμμάτων της Κέρκυρας σε ιδιώτες, είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο έργο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης στερεών αποβλήτων που προωθείται και στα Ιόνια Νησιά.

Η ΑΝΑΣΑ στις 16/06/2020 σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, έλεγε:

«… Είχαμε εκτιμήσει, προβλέψει και προειδοποιήσει για την πραγματική σκοπιμότητα ίδρυσης του Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα με την συμμετοχή και προεδρία της ΠΙΝ, που δεν είναι άλλος από την παράδοση των έργων υποδομής, και εν συνεχεία της εκμετάλλευσης της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στα γνωστά οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται σχετικά.

Ο ρόλος του γενικού γραμματέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και (διαχρονικά) εμπίστου του κ. Χατζηδάκη είναι κομβικός και καθοριστικός, γι’ αυτό και καθοδηγεί την.... δουλειά προσωπικά. Όπως και ο ρόλος της κ. Κράτσα, που έχει αναλάβει τον ρόλο της εκλαΐκευσης της πολιτικής αυτής αλλά και τον εκτελεστικό ρόλο της λήψης των αποφάσεων, εκμεταλλευόμενη συχνά τις διαφορετικές προτεραιότητες και στοχεύσεις των δημάρχων. …»

Η τελευταία απόφαση του Δήμου έρχεται, δυστυχώς, να επιβεβαιώσει πολύ γρήγορα τις εκτιμήσεις μας αυτές. Η επιχειρηματολογία των εργαζομένων στην καθαριότητα που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση αποκαλύπτει την σκοπιμότητα της δημοτικής αρχής, που δεν είναι άλλη παρά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων που λυμαίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο την διαχείριση των απορριμμάτων.

Την ώρα που εκατομμύρια ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ που έχουν διατεθεί από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ στην δημοτική αρχή από τις αρχές του 2018 για εξοπλισμό στην καθαριότητα παραμένουν αναξιοποίητα, την ώρα που η στελέχωση σε έμψυχο υλικό της υπηρεσίας καθαριότητας είναι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων, αποτελεί πραγματική πρόκληση η ενέργεια αυτή.

Το επεισόδιο δεν είναι το πρώτο. Έχει προηγηθεί ο περίεργος διαγωνισμός της μεταφοράς που ως δια μαγείας από μειοδοτικός έγινε πλειοδοτικός!

Και δεν θα είναι και το τελευταίο. Ακολουθεί το εργοστάσιο, του οποίου η τύχη θα κριθεί από το αποτέλεσμα της υπόγειας αλλά σφοδρής διαμάχης μεταξύ του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας και του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, διαμάχης που, όπως γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, είναι και μεταξύ αντιτιθέμενων εργολαβικών συμφερόντων.

Η υπόθεση της διαχείρισης των στερών αποβλήτων στα Ιόνια Νησιά αποτελεί μια ακόμη τεκμηρίωση για την συμπεριφορά των «αρίστων» της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, καθώς και των αυτοδιοικητικών ακολούθων τους σε δήμους και περιφέρεια, απέναντι στο δημόσιο χρήμα.

Η ΑΝΑΣΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα της Κέρκυρας για την ανατροπή των αποφάσεων αυτών και ταυτόχρονα καλεί όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης σε εγρήγορση και συστράτευση για την αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδίων και την αποτροπή της εφαρμογής τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησι


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250