ΑΝΑΣΑ: Ανίκανη να απορροφήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ η ΠΙΝ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 12:11

ΑΝΑΣΑ: Ανίκανη να απορροφήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ η ΠΙΝ

Κράτσα χρηματοδοτεί άδηλες δράσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. Αντίθετοι οι αυτοδιοικητικοί.

Στις 19/07/2020 σε σχετική με το θέμα ανακοίνωση αναφέραμε μεταξύ άλλων:

«
Η περιφερειάρχης πήρε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ της ΠΙΝ, 30.112.370 ευρώ, και τα έδωσε στον… Άδωνι!

Πολύτιμοι πόροι 30,1 εκατομ. ευρώ αφαιρέθηκαν από το ΠΕΠ/ΕΣΠΑ της ΠΙΝ και μεταφέρθηκαν στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ του υπουργείου Ανάπτυξης του κ. Γεωργιάδη, με πρόσχημα τον covid-19!

– 3 εκατομ. για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων,
– 2 εκατομ. για υδρεύσεις,
– 2 εκατομ. για τον σύγχρονο πολιτισμό,
– 3,6 εκατομ. για λιμενικά έργα,
– 16,4 εκατομ. για οδικά έργα, και
– 3,1 εκατομ. για σχολεία,
σύνολο 30,1 εκατομ. ευρώ, προορισμένα για τις ανάγκες των πολιτών του Ιονίου, “πέταξαν” με την ευθύνη της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει, έστω και εκ των υστέρων, το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Μάλιστα, όπως καταγγέλλει σε επιστολή του ο Μ. Φόρτες ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ-ΙΝ στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ, η απόφαση αυτή ελέγχεται για την νομιμότητα της αφού άλλοι εκλήθησαν να συμμετάσχουν και άλλοι αναφέρονται ως ψηφίσαντες.»

Τελικά η περιφερειάρχης αναγκάστηκε να επαναλάβει την συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης με το ίδιο θέμα, προκειμένου να διαγραφεί η παρατυπία της πρώτης απόφασης. Στην νέα αυτή συνεδρίαση, όμως, αποκαλύφθηκε η σοβαρή αντίθεση των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης των Ιονίων Νήσων στην μεθόδευση αυτή η οποία με την οποία αφαιρέθηκαν πολύτιμοι πόροι από τα Ιόνια Νησιά ταξιδεύοντας … στο άγνωστο.

Η μεταφορά των 30,1 εκατ. ευρώ καταψηφίστηκε από πέντε αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι διέσωσαν την τιμή της ΠΙΝ αρνούμενοι να ακολουθήσουν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη στην υφαρπαγή πόρων που ανήκουν αποκλειστικά στην ΠΙΝ και τους πολίτες της.

Είναι προφανές ότι η περιφερειάρχης «βολεύτηκε» με το αίτημα της κυβέρνησης να μεταφερθούν πόροι στο ΕΠΑΝΕΚ, κι αυτό γιατί αδυνατεί απολύτως να αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ και τα 231 εκατομμύρια που αναλογούν στην ΠΙΝ για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Η ΑΝΑΣΑ προειδοποιεί ότι μέσα σε έντεκα μόλις μήνες η ΠΙΝ, με την… καθοδήγηση της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, έπεσε τρεις (τουλάχιστον) θέσεις και βρίσκεται πλέον στην έβδομη θέση μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας ως προς την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020. Και ο κίνδυνος να βρεθεί στην τελευταία θέση είναι πλέον υπαρκτός.

Η παράταξη μας θα προσπαθήσει, μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, για την επιτυχή ολοκλήρωση του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020 και τον περιορισμό της ζημίας από την ακατάλληλη περιφερειακή αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250