Θεόφιλος Μιχαλάτος: "Παράγουμε συνεχώς νέες μελέτες, ώστε να καταφέρουμε να εντάξουμε έργα που θα κάνουν καλύτερη την ζωή των δημοτών"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 19:42

Θεόφιλος Μιχαλάτος: "Παράγουμε συνεχώς νέες μελέτες, ώστε να καταφέρουμε να εντάξουμε έργα που θα κάνουν καλύτερη την ζωή των δημοτών"

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου μίλησε στον Inkefalonia 103,9 για τον τουρισμό, την ΚΕΔΗΚΕ, τα τραπεζοκαθίσματα, τα έργα στο λιμάνι του Πόρου και άλλα σημαντικά ζητήματα 

 Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 Μέρα Μεσημέρι με τον Γιώργο Χαλαβαζή για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Κεφαλονιά και όσα ανέφερε είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εξής ζητήματα: 

Για τον Τουρισμό και τις προσπάθειες ενίσχυσης των νησιωτικών δήμων που πλήττονται

«Έχουμε το πιο μεγάλο πρόβλημα από όλα τα νησιά, διότι και η Κρουαζιέρα έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα, αλλά και για το γεγονός ότι στην Κεφαλονιά το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών προέρχεται από την Μεγάλη Βρετανία. Η Κεφαλονιά θα βιώσει το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως ως δημοτική Αρχή προσπαθούμε, όμως και η τουριστική επιτροπή προσπαθεί. Ετοιμαζόμαστε και κάνουμε την προσπάθειά μας, ώστε να δουλέψουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό και να μην χαθεί αυτή η χρονιά. Και μέσω ΚΕΔΕ και μέσω ΠΕΔΙΝ και με επαφές με υπουργεία ζητάμε χρηματοδότηση και έχουμε υποσχέσεις ότι από τον Οκτώβρη και αφού καταγραφούν οι απώλειες, οι Δήμοι θα ενισχυθούν. Εμείς πρέπει να κάνουμε όλες τις ενέργειες που πρέπει και είναι μονόδρομος να κάνουμε την προσπάθειά μας. Ο Δήμος, ως βαθμός αυτοδιοίκησης, είναι πάντα δίπλα στον πολίτη και έχει αυτή την αμεσότητα με τον πολίτη και πρέπει να τον στηρίξουμε».

Για την αλλαγή των 57 χιλιομέτρων αμιαντοσωλήνων στον Δήμο Αργοστολίου

"Από την πρώτη στιγμή είπαμε, ακόμα και σε αυτούς που στέκονταν απέναντί μας, ότι εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα και μας έχει ψηφίσει ο κόσμος για να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα. Η Τεχνική Υπηρεσία, παρά το γεγονός ότι δεν βρήκε κάποιες μελέτες, δουλεύει συνέχεια για να παράγει μελέτες. Η κάθε μελέτη που τελειώνει την φέρνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και διεκδικούμε την χρηματοδότησή της. Και στο επόμενο διάστημα θα δείτε και άλλες μελέτες να έρχονται. Εχουμε κάνει τις επαφές με τα Υπουργεία με την περιφέρεια και του Βουλευτή ώστε να ενισχύουν την προσπάθειά μας και τα επόμενα χρόνια θα καταφέρουμε να εντάξουμε πάρα πολλά έργα στο δήμο μας που θα κάνουν καλύτερη την ζωή του δημότη".

Για την Πλωτή εξέδρα και το Master Plan στο λιμάνι του Πόρου και τα άλλα λιμάνια του νησιού 

"Ο Πόρος ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο αδικημένος όσον αφορά το Λιμενικό Ταμείο. Ήταν μία περιοχή που προσφέρει τα περισσότερα χρήματα στο Λιμενικό Ταμείο και πλέον σχεδιάζουμε το Master Plan του Λιμανιού του Πόρου. Σε αυτό το πλαίσιο πάμε αρχικά με μία πλωτή εξέδρα που θα χωράει 40 σκάφη, ενώ πήγαμε στο Υπουργείο και ζητήσαμε και όπως φαίνεται αυτό περνάει, μέχρι να γίνει το Master Plan, να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε στο λιμάνι του Πόρου, ένα κτήριο Προκάτ ώστε το λιμάνι να αποκτήσει τουαλέτες, εκδοτήρια και άλλους χώρους για τους επιβάτες, μέχρι να γίνει το οριστικό Master Plan και φτιάξουμε οριστικά το κτηριακό. Σχεδιάζουμε ώστε να αναδείξουμε το λιμάνι του Πόρου τα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα νοικοκυρεύομε και επισκευάζουμε τα άλλα λιμάνια και κάνουμε τις υποδομές αξιόπιστες, ώστε να τα φτάσουμε στο επίπεδο που πρέπει να βρίσκονται τα λιμάνια του νησιού μας".

Για τις προσπάθειες μεταφοράς του Εμπορικού Λιμανιού του Αργοστολίου

"Δίνουμε την μάχη μας, μαζί με τον Βουλευτή και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, για να φύγει το εμπορικό λιμάνι μέσα από την πόλη του Αργοστολίου και να μείνει μόνο τουριστικό λιμάνι και να πάει απέναντι, ώστε να μην επιβαρύνεται η πόλη από αυτή την λειτουργία".

Για τα Τραπεζοκαθίσματα και το μοίρασμα των χώρων 

"Φέτος είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι με το θέμα της Πανδημίας και πρέπει να αφουγκραστούμε τα αιτήματα των επαγγελματιών όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου και έχουμε κάνει κάλεσμα στους επαγγελματίες να μας που τι θέλουν, να επιλέξουν τα μειωμένα τέλη ή την επέκταση -  αν υπάρχει δυνατότητα - για τραπεζοκαθίσματα. Πάντα όμως όλα αυτά θα γίνουν στα πλαίσια του σεβασμού προς τον πολίτη και να μην δημιουργείται πρόβλημα στην πρόσβασή του. Θα πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί και σε όλα τα πεζοδρόμια να μπορεί να περάσει ο οποιοσδήποτε και πολύ περισσότερο να μπορούν να περνούν συμπολίτες μας που είναι ΑμεΑ, η γυναίκες με καρότσια. Πρέπει η πόλη να είναι φιλική προς τον πολίτη, αλλά παράλληλα να βοηθήσουμε και τους επαγγελματίες. Πρέπει αυτά τα δυο να τα «παντρέψουμε» και να μην λειτουργούν τα τραπεζοκαθίσματα εις βάρος του πολίτη».

Για την ΚΕΔΗΚΕ

«Το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά. Όμως το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα και να εκκαθαριστεί η επιχείρηση, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία άλλη επιχείρηση για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στον δήμο Αργοστολίου. Από την στιγμή που οι άλλοι δύο δήμοι Ληξουρίου και Σάμης, έχουν αποφασίσει να τραβήξουν άλλη ρότα, πρέπει να δοθεί οριστική λύση από το Υπουργείο, γιατί δεν μπορεί κάθε μήνα να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα για το πως θα πληρωθούν το προσωπικό και οι οφειλές της ΚΕΔΗΚΕ".

Για το νέο ΦόΔΣΑ και την έδρα στην Κεφαλονιά

«Θα εκφράσω την Δευτέρα στην Κέρκυρα και στην Γενική Συνέλευση την αντίρρηση του δήμου Αργοστολίου σε αυτό που πάει να γίνει. Το ιδανικό θα ήταν να αφήσουν την ΕΔΑΚΙ, αφού είμαστε ένα πετυχημένο μοντέλο να λειτουργεί και να έχει την διαχείριση. Είναι σημαντικό που η έδρα θα είναι στην Κεφαλονιά, γιατί θα μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάμε και να εκφράσουμε τα προβλήματά μας και τις όποιες αντιρρήσεις μας. Εγώ είμαι ο πρώτος που έχει ταχθεί απέναντι στον νέο Φορέα και θα το διεκδικήσουμε και δικαστικά, όμως είναι ένα θετικό που η έδρα θα είναι στην Κεφαλονιά. Δεν είναι το κυρίαρχο η έδρα, είναι όμως σημαντικό. Και είδατε ότι γι αυτό τον λόγο χαλάνε τον κόσμο οι Κερκυραίοι. Και ο Μάκης Φόρτες που λέει ότι η έδρα του νέου ΦόΔΣΑ στην Κεφαλονιά δεν είναι το κυρίαρχο έχει δίκιο, αλλά δεν μπορώ να μηδενίσω και να πω ότι είναι τελείως ασήμαντο. Το σίγουρο είναι ότι δε μας κατοχυρώνει. Γι’ αυτό θα πάμε και οι τέσσερις δήμαρχοι στην Κέρκυρα για να δούμε τι μπορούμε να διεκδικήσουμε ως καλύτερο για τα νησιά μας».

Για το σύστημα αντικεραυνικής προστασίας που εγκαθίσταται σε σχολεία του Δήμου Αργοστολίου

«Ήταν πάγιο το αίτημα των διευθυντών να έχουν αντικεραυνική προστασία τα σχολεία και γι αυτό και εμείς αφουγκραζόμενοι αυτά τα αιτήματα, υπογράψαμε την σύμβαση για την αντικεραυνική προστασία. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά και θα είναι έτοιμα όλα όταν θα ξεκινήσει η επόμενη».

Για την Καθαριότητα και την συνδρομή των πολιτών 

«Θα πρέπει να παρακαλέσουμε τους δημότες να βοηθήσουν στο θέμα καθαριότητας και να μην δημιουργούν θέματα με τα σκουπίδια και να είναι κοντά μας. Τα οικονομικά του δήμου αυτή την στιγμή δεν μπορούν να μας κάνουν να ενισχύσουμε την καθαριότητα όπως θα θέλαμε. Κανω λοιπόν, ένα κάλεσμα στις δημοτικές παρατάξεις και στους φορείς, να ενωθούμε και σαν μία γροθιά να ξεπεράσουμε την δύσκολη συγκριρία που έχει δημιουργηθεί για το νησί μας και την χώρα μας. Τα 34 δις από την Κομισιόν για την χώρα θα είναι χρήματα για να γίνουν επενδύσεις είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε στους δήμους και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να ετοιμαστούμε να έχουμε μελέτες να εντάξουμε έργα και να γίνουν έργα υποδομής για το νησί μας, ώστε να είμαστε πιο δυνατοί και πιο οργανωμένοι. Γι αυτό θέλουμε την βοήθεια όλων και των υπολοίπων παρατάξεων με προτάσεις για να δουμε πως μπορεί να τρέξει η Κεφαλονιά πιο γρήγορα για τα επόμενα χρόνια».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ