Η Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου για την θεματολογία του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 10:13

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου για την θεματολογία του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Καταγγέλλουμε την Δημοτική αρχή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργοστολίου, για την αντιδημοκρατική και αυταρχική μεθόδευση τους, να επιβάλλουν μονομερώς την θεματολογία και την σύγκληση του Δ. Σ. του Δήμου Αργοστολίου, όπως εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις δικές της πολιτικές σκοπιμότητες και πέρα από την όποια στοιχειώδη δημοκρατική λειτουργία.

Πιο συγκεκριμένα η Δημοτική αρχή μέσω του προέδρου του Δ.Σ., έστειλε χθες 4/2/2020 με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (λίγο πριν την λήξη του ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών), την πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ. Σ. στις 10-2-2010, με 8 θέματα ημερήσιας διάταξης, όλα της δικής της επιλογής. Χωρίς να έχει έρθει σε συνεννόηση με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης , προκειμένου να εισηγηθούν (όπως προβλέπει και όπως παγίως έχει συμφωνηθεί), ο κανονισμός του Δ.Σ. και αυτές θέματα στην Ημερήσια διάταξη προχώρησε μονομερώς.

Εξαίρεση στην επιλεκτική ενημέρωση της Δ.Αρχής και του προέδρου του Δ.Σ. προς τις παρατάξεις, αποτέλεσε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ « Κεφαλονιά Νησί για όλους», που φρόντισαν σε συνεργασία να συμπεριληφθούν 3 θέματά της στην ημερήσια διάταξη με τους αντίστοιχους εισηγητές της (!!!), αποδεικνύοντας και έτσι, την άριστη συνεργασία μεταξύ τους.

Ο στόχος της παραπάνω ενέργειας της Δημοτικής αρχής είναι προφανής, τουλάχιστον όσο αφορά την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δεν είναι άλλος από το να χειραγωγήσει την λειτουργία το Δ.Σ. από «ενοχλητικές» φωνές και να βάλει εμπόδια στην ανάδειξη των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων που κατά πάγια τακτική προβάλει η Λαϊκή Συσπείρωση. Η παραπάνω στάση της Δημοτικής αρχής καταρρίπτει κάθε πρόσχημα από αυτά που τελευταία θέλει να οικοδομήσει, προκειμένου να πείσει τάχα για την «ανεξαρτησία» της από τα κόμματα, και για να θολώσει τα νερά μπροστά στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ με απόλυτη συνέπεια σε τοπικό επίπεδο. Όσο θα περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμη πιο προφανής και η επιδίωξη των επιχειρηματιών που είναι πίσω της (εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχοι, πολυεθνικές, αλυσίδες κ.α.), να μην αφήσει περιθώρια για άλλες επιλογές εκτός της αντιλαϊκής διαχείρισης του Δήμου με αυταρχισμό και τρομοκρατία..

Και όσο θα εντείνεται η αντιλαϊκή και φιλομονοπωλιακή πολιτική κυβέρνησης – τοπικής διοίκησης, τόσο θα αυξάνεται ο αυταρχισμός και η καταστολή μέσα και κυρίως έξω από το Δ.Σ., αφού κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση είναι «νύχι – κρέας» στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διαβεβαιώνει το λαό ότι δεν πρόκειται να την σταματήσει ο αυταρχικός κατήφορος της Δημοτικής Αρχής και του Προέδρου του Δ.Σ που έχει πείρα σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Τον καλεί επίσης να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα, να διεκδικήσει με την οργανωμένη πάλη και την παρέμβαση του, τις δικές του ανάγκες και όχι των επιχειρηματιών, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα που θα αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες του και στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, γιατί οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο και σε αυτούς ανήκει.

Αργοστόλι 4 Φλεβάρη 2020.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αργοστολίου.

Σταύρος Γρηγορόπουλος                  Γιάννης Κουρούκλης