Σωτήρης Κουρής: Εξηλεκτρισμός Κτηνοτροφικών μονάδων και αγροτικών εγκαταστάσεων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 17:00

Σωτήρης Κουρής: Εξηλεκτρισμός Κτηνοτροφικών μονάδων και αγροτικών εγκαταστάσεων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Στα πλαίσια του σχεδιασμού της ΠΙΝ για την αναβάθμιση του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων μας σχεδιάζουμε τον εξηλεκτρισμό των μονάδων τους που θα τους επιτρέψει τον εξηχρονισμο και την αναβάθμιση των εγκαταστασεων τους ώστε να έχουν αφ ενος καλυτερες συνθηκες εργασιες και αφ ετέρου καλλιτερα και ποιοτικά παραγώμενα προϊόντα .

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού είχα συνεργασία με την Διευθύντρια της ΔΕΗ Κεφαλονιάς κ Αλεξάνδρα Γασπαρινατου . Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η προϊσταμένη της ΔΑΟΚ Κεφαλονιάς κ Μαρία Αντωνάτου και ο Μηχανικός της ΔΤΕ κ Αγγελος Τσιτσέλης .

Ήταν μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία αναλύσαμε τούς σχεδιασμούς μας και τίς δυνατότητες της ΠΙΝ για τον σκοπό αυτό . Η κΓασπαρινατου μας εξέθεσε αναλυτικά την πλήρη νομοθεσία και την πρακτική που εφαρμόζει η ΔΕΗ για τίς επεκτάσεις των δικτύων και τις ηλεκτροδοτήσεις καθώς και τίς προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ( Άδειες κλπ) η κάθε εγκατάσταση για να ηλεκτροδοτηθεί .

Υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αφού μέχρι το τέλος του έτους έχουμε πλήρη καταγραφή των μονάδων με την θέση τους (στίγματα )επι χάρτου , να διερευνήσουμε τις προθέσεις των κτηνοτροφικών μονάδων για εξηλεκτρισμό και την ετοιμότητα τους σε επίπεδο αδειοδοτήσεων . Ακολούθως θα έχουμε επι πλέον συνεργασία για να καθορίσουμε τον τρόπο και το κόστος του συνολικού εγχειρήματος , το οποίο θα γίνει από την Περιφερειακη Υπηρεσια της ΔΕΗ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Εξυπακούεται ότι αυτό θα γίνει για όλες τις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ και τα νησιά της περιφέρειας μας .

Σωτήρης Κουρής

Αντιπεριφερειαρχης ΠΙΝ

Αγροτικής Οικονομιας και Αναπτυξης Υπαίθρου .


Ετικέτες: