Επίσκεψη Θεόφιλου Μιχαλάτου στο κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» και την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 12:34

Επίσκεψη Θεόφιλου Μιχαλάτου στο κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» και την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

Μαζί με μέλη της παράταξης "Δημοτική Συμπολιτεία" 

Το κέντρο πρόληψης χρήσης εξαρτησιογώνων ουσιών « ΑΠΟΠΛΟΥΣ» επισκέφθηκαν σήμερα τα μέλη της Δημοτικής Συμπολιτείας με επικεφαλής το Θεόφιλο Μιχαλάτο .

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή απέχει ακόμη και από τις συνεδριάσεις της συγκεκριμένης δομής και δεν παρέχει καμία χρηματοδότηση και υλική στήριξη, καταδεικνύοντας τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πρόληψη από τη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η Δημοτική Συμπολιτεία εκτιμώντας την ουσιαστική δουλειά που γίνεται στον «Απόπλου», δεσμεύτηκε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα σταθεί δίπλα στο κέντρο πρόληψης, προσφέροντας λύσεις σε προβλήματα που τον απασχολούν, προκειμένου το έργο να γίνει αποτελεσματικότερο. Η πρόληψη σώζει ζωές και το συγκεκριμένο κέντρο πρέπει να είναι κοντά στην κοινωνία.

Επίσκεψη στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

Διαφωτιστική ήταν και η σημερινή συνάντηση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου.

Η λειτουργία της βιβλιοθήκης, η φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο ελλιπής αριθμός του προσωπικού, οι ώρες εργασίας των υπαλλήλων, η πρόσβαση και η επισκεψιμότητα στη βιβλιοθήκη καθώς και το έντυπο διαφημιστικό υλικό ήταν κάποια από τα θέματα που τέθηκαν σε προτεραιότητα στην πολιτιστική ατζέντα που συζητήθηκε.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους πίνακες της Βιβλιοθήκης, οι οποίοι χρήζουν άμεσης συντήρησης και συζητήθηκε να φιλοξενηθούν σε μία νέα Δημοτική Πινακοθήκη για να αναδειχθεί ο τεράστιος πολιτισμικός πλούτος που διαθέτει η Κεφαλονιά ώστε να γίνει διεθνής πόλος έλξης για τους τουρίστες.

Όλοι ανέδειξαν την πολιτισμική σπουδαιότητα της βιβλιοθήκης για το νησί μας και δεσμεύτηκαν για στενότερη συνεργασία του νέου Δήμου Αργοστολίου με την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.

Εκ του Γραφείου Τύπου

της Δημοτικής Συμπολιτείας

apoplousbibliothiki1