Ο Δήμος για τη διακοπή λειτουργίας τοπικών τηλεοπτικών καναλιών

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 21:12

Ο Δήμος για τη διακοπή λειτουργίας τοπικών τηλεοπτικών καναλιών

Όπως είναι γνωστό από χθες διεκόπη από τις αρχές η λειτουργία των τοπικών τηλεοπτικών καναλιών Kefallinia Channel και Planet TV. αλλά και του Kefalonian Sky παλαιότερα.

Τα δυο αυτά κανάλια λειτουργούσαν στο νησί μας τις δυο τελευταίες δεκαετίες προσφέροντας τα μέγιστα, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης, όσο και στον τομέα της ψυχαγωγίας των πολιτών.

Η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητη και αποτελούσαν παράδειγμα προς μίμηση ερασιτεχνικών προσπαθειών στον τομέα των ΜΜΕ.

Οι κρατικοί φορείς εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η σχετική νομοθεσία δεν προέβλεπε για το νησί μας ύπαρξη συχνότητας για τοπικό κανάλι, διέκοψαν την λειτουργία τους και κατάσχεσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η Δημοτική Αρχή διαμαρτύρεται έντονα για την απροειδοποίητη αυτή εξέλιξη και ζητά να τροποποιηθεί το πλαίσιο που διέπει τις συχνότητες δίνοντας τη δυνατότητα στην Κεφαλονιά να αποκτήσει συχνότητα για λειτουργία τοπικού καναλιού, όπως συμβαίνει σε άλλους Νομούς της Ελλάδας.

Παράλληλα, ενημερώνει τους πολίτες ότι σήμερα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση, διότι όταν αποφασίστηκαν οι συχνότητες η τότε πολιτική ηγεσία του νησιού μας, δεν διεκδίκησε την ύπαρξη τοπικής συχνότητας άρα και την ύπαρξη τοπικού τηλεοπτικού καναλιού.

Ενημερώνουμε επίσης ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης θα αποστείλει επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με την οποία θα ζητά να αλλάξει το σχετικό καθεστώς και να αποκτήσει και το νησί μας άδεια για τοπική συχνότητα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ