Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Taipei στην Κεφαλλονιά και Έκτακτη Σύσκεψη Τουρισμού

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 13:18

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Taipei στην Κεφαλλονιά και Έκτακτη Σύσκεψη Τουρισμού

Την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, η Πρέσβειρα της Taipei στην Ελλάδα κ.Agnes Hwa Yue Chen, συνοδευόμενη από Διπλωματικούς Ακόλουθους και του ομογενή Επιχειρηματία κ.Danny Giakoymatos επισκέφτηκε το Δήμαρχο Κεφαλλονιάς κ.A.Παρίση.

Ο κ.Δήμαρχος, υποδέχθηκε εγκάρδια τους υψηλούς καλεσμένους και αφού αντάλλαξε Δώρα και Αναμνηστικές Πλακέτες συνεκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο με θέμα την ανάπτυξη των πολιτιστικών, τουριστικών , εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ του Νησιού και της Taipei.


Στην Σύσκεψη Εργασίας συμμετείχαν η κ.Πρέσβειρα, ο Εμπορικός Ακόλουθος κ.C.J.Lo, ο Γραμματέας της Πρεσβείας κ.Mateo W.Chang, o Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος, ο κ.D.Giakoumatos και άλλοι παράγοντες.
Η Ξένη Αποστολή σημείωσε το ενδιαφέρον της Χώρας τους για Επενδύσεις και Τουρισμό και επεσήμανε την καλή φήμη των Κεφαλλονίτικων αγροτικών προϊόντων και την ενδεχόμενη συμμετοχή στις διεθνείς εμπορικές Εκθέσεις στην Χώρα τους.


Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με πρόσκληση του κ.Δημάρχου στην κ.Πρέσβειρα και τους Ακόλουθους να συμμετάσχουν την επομένη στις Εορταστικές Εκδηλώσεις του πολιούχου της Νήσου , Αγίου Γερασίμου, γεγονός που με ευγένεια αποδέχθηκαν.
Τέλος η κ.Πρέσβειρα αφού ευχαρίστησε για την εγκάρδια φιλοξενία, παρέδωσε «Πρόσκληση» στον κ.Δήμαρχο για επίσκεψη στην Taipei.


Ακολούθως ο κ.Δήμαρχος συμμετείχε σε Έκτακτη Σύσκεψη Τουρισμού που οργανώθηκε από την Α/Περιφέρεια με την ευκαιρία της άφιξης στο Νησί του Γ.Γ.Τουρισμού, κ.Α.Λιάσκου, ως Εκπροσώπου της Κυβέρνησης για τους Εορτασμούς του Αγίου Γερασίμου.

Τόσο ο κ.Σ.Κουρής όσο και ο κ.Α.Παρίσης ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ.Λιάσκο για όλα τα θέματα και τις άμεσες και έμμεσες προτεραιότητες της Τουριστικής Πολιτικής.


Στη Σύσκεψη συμμετείχαν Θεσμικοί πολιτικοί και πολιτειακοί Παράγοντες του Τουρισμού και ετέθησαν όλα τα ζητήματα για περαιτέρω ανάπτυξη της επιτυχημένης τουριστικά φετινής χρονιάς.


Ο κ.Γενικός επεσήμανε την πανελλήνια πρωτιά της Κεφαλλονιάς στις Αεροπορικές Αφίξεις, ως αποτέλεσμα των έγκαιρων συνεργασιών με Low Cost Flights και την κατακόρυφη αύξηση των προσεγγίσεων Κρουαζιερόπλοιων και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει στο μέτρο του δυνατού τα θέματα που συζητήθηκαν.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

taipei1




00 inkefalonia general ad 300X250