Αδελφοποίηση δήμου Κεφαλονιάς με Arezzo – Toskani, Ιταλία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 15:30

Αδελφοποίηση δήμου Κεφαλονιάς με Arezzo – Toskani, Ιταλία

Σε συνέχεια της προεργασίας για την οριστικοποίηση των διαδικασιών Αδελφοποίησης του Δήμου Κεφαλονιάς με το Δήμο Arezzo – Toskani της Ιταλίας, ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος μετέβη από 5 έως και 8 Οκτωβρίου 2012 στο Arezzo, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ.Giuseppe Fanfani.


Την επιμέλεια όλου του Ταξιδιού είχε αναλάβει η Δημοσιογράφος κ.Elisabetta Giudrinetti ,η οποία εκπροσωπεί το Δήμο Arezzo σε όλα τα προ-Στάδια της Αδελφοποίησης μεταξύ των 2 Δήμων.


Η κ.Giudrinetti έχει επισκεφθεί 2 φορές την Κεφαλονιά, προσκεκλημένη της Ένωσης Ξενοδόχων και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική προβολή του Νησιού στην Ιταλική αγορά.


Ο κ.Κεκάτος μετέφερε «Πρόσκληση Επίσκεψης στην Κεφαλονιά» του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση προς το Συνάδελφό του κ.Fanfani, ο οποίος και την απεδέχθη και μέσω των Υπηρεσιών των 2 Δήμων θα καθοριστούν οι ημερομηνίες του ταξιδιού.

kekatos fanfani 3


Μέσα από ένα Πρόγραμμα Εργασίας, το οποίο περιελάμβανε συναντήσεις, συσκέψεις και συνεργασίες με Θεσμικούς, Πολιτικούς και Πολιτειακούς Παράγοντες από το χώρο του Τουρισμού, της Οικονομίας, του Αθλητισμού, της Επικοινωνίας και του Πολιτισμού υπήρξε μία μεγάλη και σημαντική προβολή της Κεφαλονιάς στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ,μεταξύ των άλλων :

Ο Dr Gianni Rossi, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Δήμου παρέδωσε το Σύμφωνο Αδελφοποίησης για επεξεργασία.

Ο Πρόεδρος της Bugatti Club Italia κ.Claudio Gialli, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιστορικών Αυτοκινήτων της Lucca εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για περιηγητικό αυτοκινητιστικό τουρισμό στην Κεφαλονιά.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεραρχίας Acqui κ.Graziella Bettini και ο κ.Mario Lorenzetti ενημέρωσαν για το πρόγραμμα Εκδηλώσεων το 2013 με αφορμή την Επέτειο Μνήμης των 70 ετών.

Η Dr Barbara Marconi και ο Dr Paolo Omizzolo επεξεργάζονται την Πρόταση του Δήμου για δημιουργία Μουσείου Ειρήνης στα Φαρακλάτα.

Ο κ.Michele Colangelo μελέτησε όλες τις διαδικασίες Αδελφοποίησης και τα Σύμφωνα Συνεργασίας με τους Αντίστοιχους Θεσμικούς Φορείς του Νησιού.

Ο Σεισμολόγος κ.Riccardo Mario Azzara θα συμμετάσχει στην 60χρονη Επέτειο Μνήμης των Σεισμών του 1953 και ήδη συνεργάζεται με το Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων των ΤΕΙ κ.Α.Κονιδάρη. Προσέφερε δε Iστορική Mελέτη των Σεισμών του 1953 του Istituto Nazionale di Geofisica.

Ο κ.Ugo Coppini, Πρόεδρος της Ένωσης Σημαιών του Arezzo ενδιαφέρεται στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών να επισκεφτεί με την Αθλητική Ομάδα το Νησί.

Επίσης ο κ.Fanfani, με μία συμβολική τιμητική κίνηση για την Κεφαλονιά, ζήτησε από τον κ.Κεκάτο να εγκαινιάσει το άνοιγμα της Ανοικτής Έκθεσης Fiera Antiquaria, η οποία συγκεντρώνει το αγοραστικό και περιηγητικό ενδιαφέρον όλης της Ιταλίας.

Τέλος, οι αεροπορικές κατευθείαν συνδέσεις του Νησιού με την Pisa , το Milano και την Bergamo, με Εταιρείες χαμηλού αεροπορικού ναύλου, έδωσαν τη δυνατότητα σε κατακόρυφη αύξηση των Ιταλών ταξιδιωτών προς το Νησί μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται αριθμητικά μέσω των στοιχείων που εκδίδει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250