Την… ουρά της απέξω έβγαλε η Δημοτική Αρχή, όσον αφορά τις ευθύνες για την κατεδάφιση του αλιευτικού καταφυγίου Αθέρα (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 11:22

Την… ουρά της απέξω έβγαλε η Δημοτική Αρχή, όσον αφορά τις ευθύνες για την κατεδάφιση του αλιευτικού καταφυγίου Αθέρα (video)

Έριξε τις ευθύνες στους προηγούμενους δημάρχους… 

Στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσον αφορά την κατεδάφιση του αλιευτικού καταφυγίου Αθέρα, η Δημοτική Αρχή προσπάθησε για μία ακόμη φορά να… βγάλει την ουρά της απέξω και να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες έχει για τον κακό χειρισμό ενός ακόμη σημαντικού ζητήματος. 

Οι κάτοικοι του Αθέρα, βρέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δια μέσω του επαγγελματία αλιέα Παναγή Σωτήρα, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην απόφαση κατεδάφισης του αλιευτικού καταφυγίου μετά την η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, καταλογίζοντας στην δημοτική Αρχή κακούς χειρισμούς και καθυστέρηση αντίδρασης, διαβάζοντας και το ψήφισμα που εκδόθηκε στην πρόσφατη λαϊκή συνέλευση.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης τόνισε πως στις 9/1/2019 συζητιέται στο ΣτΕ η αίτηση του Δήμου για το θέμα του Αθέρα, έριξε ωστόσο όλες τις ευθύνες για την συγκεκριμένη κατάσταση στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και Νομαρχιακές Αρχές της Κεφαλονιάς.

Θεόφιλος: «Όπως πάντα αυτή η Δημοτική Αρχή έμεινε πίσω και απλά ακολουθεί τις εξελίξεις»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος επεσήμανε την καθυστερημένη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής σε άλλο ένα σημαντικό ζήτημα: «Ακούστηκε από τον αναπληρωτή, ότι οι προηγούμενοι δεν έκαναν αιτήσεις για νομιμοποίηση του έργου. Ο Νόμος όμως βγήκε το 2011! Θα πρέπει αν η δημοτική Αρχή επιθυμεί να μην λέγονται διαφορά γι αυτήν να μας δώσει την αλληλογραφία. Από την μεριά του ο Δήμος Κεφαλονιάς, έμεινε πίσω και όπως πάντα ακολουθεί τις εξελίξεις. Θα έπρεπε να έχει κινηθεί η Δημοτική Αρχή μόλις βγήκε το πρωτόκολλο κατεδάφισης και να είχε γίνει δημοτικό συμβούλια παρουσία και της βουλευτή. Θα ψηφίσουμε το ψήφισμα θα στηρίξουμε όποια ενέργεια αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο».

Παρακάτω η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=BHUCm68wCY0

Ο Σπύρος Σαμούρης από την παράταξη «Ενωμένη Τετράπολη» της ελάσσονος αντιπολίτευσης επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη για δυναμικότερες κινήσεις: «Εμείς θα ψηφίσουμε το ψήφισμα. Τα ψηφίσματα όμως δεν λύνουν τα προβλήματα . Τα προβλήματα τα λύνουν οι επαφές και συζητήσεις στα κέντρα αποφάσεων και να ασκηθούν πιέσεις μέσω των υπουργείων».

https://www.youtube.com/watch?v=RzxVW3lBwLA

Αραβαντινός: «Ακολουθείτε ανεύθυνη τακτική λίγο πριν βρεθείτε στα… αποδυτήρια»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος τόνισε: « Ακολουθήσατε την ίδια λογική που ακλουθήσατε και με την υπόθεση με το Συκεών Μπιτς.

Προσπαθείτε να ρίξετε ευθύνες στους προηγούμενους δημάρχους και στην Νομαρχία. Τα τελευταία οκτώ χρόνια εσείς είστε δημοτική αρχή και εσείς πρέπει να πάρετε πρωτοβουλίες σε αυτά τα ζητήματα. Μια ανεύθυνη τακτική που ακολουθείτε λίγο πριν βρεθείτε στα αποδυτήρια. Να μην ξεχνάμε ότι χρειάστηκε ένας πακτωλός χρημάτων για την δημιουργία του αλιευτικού καταφυγίου στον Αθέρα και θα δαπανηθεί ένα μεγάλο ποσό για να κατεδαφιστεί. Θα έπρεπε να έχετε ήδη τρέξει και να μην έρχεστε συρόμενοι».

Παρακάτω η τοποθέτησή του 

https://www.youtube.com/watch?v=84p5HOTJqhk

Η εισήγηση της πλειοψηφίας ήταν η πρόταση για ναι στο ψήφισμα για την αποτροπή κατεδάφισης, βγάζοντας όμως την παράγραφο που αναφέρει τις ευθύνες της δημοτικής Αρχής (!).

Όπως ήταν λογικό στο σημείο αυτό υπήρξαν αντιδράσεις από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες ψήφισαν θετικά στο ψήφισμα των κατοίκων του Αθέρα.

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0001DSC 0005DSC 0006DSC 0010DSC 0013DSC 0015DSC 0019DSC 0020

Aravantinos Dionisis

DSC 0022DSC 0025DSC 0027DSC 0030Gkisgkinis fwto

 




00 inkefalonia general ad 300X250