Σπύρος Παπαδάτος: «Χρειάζεται μεθοδικότητα για να αναπτυχθεί και πάλι η Παλλική»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 12:36

Σπύρος Παπαδάτος: «Χρειάζεται μεθοδικότητα για να αναπτυχθεί και πάλι η Παλλική»

Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο στο Ληξούρι (5.30 μ.μ. ζωντανή μετάδοση από το inkefalonia.gr), σίγουρα θα δώσει πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα που θα θέσουν οι σύμβουλοι όσον αφορά το μέλλον της ταλαιπωρημένης Παλλικής. Επι της ουσίας και προσδοκία όλων είναι να γίνει ένα βήμα όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή


Μιλήσαμε με τον δημοτικό σύμβουλο από την Παλλική Σπύρο Παπαδάτο και σίγουρα οι απόψεις του και οι προτάσεις του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

- Για τα προβλήματα στην Παλλική
«Εστιάζω το πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η Παλλική στον Καλλικράτη. Το σύστημα αυτό όμως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Βέβαια ορισμένες αλλαγές ήταν αναγκαίες και έπρεπε να γίνουν. Ωστόσο στηρίχθηκε στην αποκέντρωση και όχι στον συγκεντρωτισμό. Βέβαια στην πράξη έδειξε ότι έφυγαν σημαντικές υπηρεσίες από την Παλλική, η καθημερινότητα των κατοίκων δυσκόλεψε αρκετά. Έχουμε υπαλλήλους που αναγκάστηκαν να μετακινούνται στο Αργοστόλι, κάποιοι άλλοι με γραφειοκρατικές εκκρεμότητες απευθύνονται στις υπηρεσίες που λειτουργούν πλέον αποκλειστικά στο Αργοστόλι. Όλη αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει και την κίνηση στα μαγαζιά του Ληξουρίου και κατ' επέκταση και στην κερδοφορία τους, η οποία έχει μειωθεί και λόγω της οικονομικής κρίσης.
Θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση και μεθοδικότητα και η ανάπτυξη του τόπου μας και της περιοχής μας μπορεί να καταστεί βιώσιμη. Μπορεί με τον Καλλικράτη να δημιουργούνται καθυστερήσεις, αλλά υπάρχουν έργα ώριμα και χρειάζεται μόνο η βούληση της δημοτικής αρχής για να προχωρήσουν».

- Για τον Τουρισμό
«Θα πρέπει ο στόχος να είναι η αναβάθμιση των τουριστικών παροχών και συνεπώς χρειάζεται η ενίσχυση των τουριστικών πρωτοβουλιών, για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Δυστυχώς η Παλλική αυτή τη στιγμή έχει μόλις 2 μήνες τουριστική κίνηση και αυτό σαφώς την έχει επηρεάσει. Πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αποφέρουν και κέρδη στον τόπο μας. Υπάρχουν άλλωστε οι προϋποθέσεις στην Παλλική για να αναπτυχθούν αυτές οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως θρησκευτικός (έχει πολλά σημαντικά μοναστήρια όπως η Ι.Μ. Κηπουραίων), Πολιτιστικός τουρισμός (μεγάλες μορφές των τεχνών και των γραμμάτων κατάγονται από την Παλλική) και Αγροτουρισμός. Με τέτοιες μορφές τουρισμού μπορούμε να προωθήσουμε την Παλλική. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να παραταθεί η τουριστική περίοδος για περισσότερους μήνες γεγονός που θα φέρει και ανάλογα κέρδη στην περιοχή.Γιατί εξυπακούεται ότι ο τουρισμός είναι σημαντική μορφή εσόδων για όλο το νησί και πάντα όλα αυτά σε τιμές προσιτές με καλή εξυπηρέτηση.Βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει και πάλι να υπάρχει η κατάλληλη μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα».




00 inkefalonia general ad 300X250