Βασίλης Ρουχωτάς: "Eκεί που μας χρωστάνε ζητάνε και το γάιδαρο! Και δεν ντρέπονται!"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 10:20

Βασίλης Ρουχωτάς: "Eκεί που μας χρωστάνε ζητάνε και το γάιδαρο! Και δεν ντρέπονται!"

Ανακοίνωση απο τον Βασίλη Ρουχωτά

Επειδή οι αγαπητοί ( και το εννοώ ) συμπολίτες της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν την κριτική που ασκήθηκε στο περιεχόμενο της συνέντευξης που παραχώρησε η βουλευτής του Νομού στα ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΑ ΝΕΑ, απάντησαν επιλεκτικά και μάλιστα υβριστικά μόνο στο δημοσίευμα μου, αναγκάζομαι να απαντήσω σε μια προς μία στις ύβρεις τους.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΝΕΑ αποτελούν αγαπημένο και προνομιακό αν θέλετε μέσον προβολής των απόψεων της Βουλευτου.

Υπό αυτή την έννοια είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι όσα δημοσιεύθηκαν στο συγκεκριμένο μέσο παραποιήθηκαν και δεν απηχούν τις απόψεις της Βουλευτού αλλά ούτε και τέτοια δικαιολογία προβάλλεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλευτού σχετικά με την κριτική μου.

Αρνητική κριτική στην συνέντευξη της κ Βουλευτού σχετικά με την δημιουργία περισσοτέρων του ενός Δήμων στην Κεφαλλονιά και μάλιστα τόσο πριν όσο και μετά το δικό μου δημοσίευμα, υπήρξε στο face book αγαπημένο πλέον αλλά και πανίσχυρο κοινωνικό μέσον.

Εκτός από τους συντάκτες των κείμενων εκατό πενήντα τουλάχιστον Παλικισιανοι, ο καθένας με τον τρόπο του (μερικοί με βαρύτατες εκφράσεις) αποδοκίμασαν τις απόψεις της Βουλευτού σε αυτό το κοινωνικό μέσο και μάλιστα όχι στην δική μου δημοσίευση.

Αυτές οι κριτικές και τα σχόλια ήταν σε πλήρη γνώση των συντακτών της υβριστικής προς εμέ απάντησης.

Από τις εκατόπενήντα κριτικές όπως προαναφέραμε, οι κύριοι της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και η Βουλευτής ενοχλήθηκαν από την δική μου γεγονός που με τιμά ιδιαιτέρως.
Πρώτον λοιπόν αντίμετρο από τους αγαπητούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ είναι η επιλογή του κοινωνικού αυτοματισμού και ο ψευδής ισχυρισμός τους ότι με την κριτική μου προσεβάλλα τους Σαμικούς.

Επειδή όμως η Βουλευτης και η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κρυφτουν πίσω από τους Σαμικους και να με διαβάλουν στην κοινωνία της Σαμης ότι δήθεν τους υποτιμώ ως ανίκανους να έχουν Δήμο θα τους θυμισω ότι η θέση μου από το 2010 ήταν και είναι αντίθετη στην ύπαρξη ενός Δήμου σε όλο το Νησι.

Την υπερασπίστηκα με πάθος στο Ληξουρι τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και με δρασεις έξω από το Δημαρχείο Ληξουρίου.

Τότε κανείς, από τους αρθρογραφουντες της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ η η Βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ, ουτε παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλικής ούτε πήραν δημόσια θέση.

Στις 23 Αυγούστου 2013 και σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου Κεφαλλονιάς συζητήθηκε η αναδιάρθρωση του Δήμου Κεφαλλονιάς και προτάθηκε η δημιουργία 4 δήμων στην Κεφαλλονιά με κέντρα Αργοστόλι Ληξουρι Σαμη και Πόρο.

Το θέμα εισηγήθηκε ο κ Α Ζαπαντης ψηφίστηκε από την παραταξη του κ Κοτσιλινη τον Βασίλη Ρουχωτα τον Νεστωρα Βεντουρα και επτά συμβούλους της παράταξης του κ Παρίση και απετέλεσε και την υπ αριθμ 245/2013απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εγώ λοιπόν από το 2013 είχα στηρίξει και ψηφισει την δημιουργία Δήμου στην Σαμη.
Στην κατεπείγουσα όμως αυτή συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου η κύρια Βουλευτής

ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ όπως απουσίαζε και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς τότε η κα Βουλευτης αλλά και ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν ανακαλύψει ούτε την Σάμη ούτε τον Πόρο ούτε το Ληξούρι ούτε την Ιθάκη.

Τότε κανείς σας κυριοι και κυρια δεν προσήλθε στο κατεπειγον Δημοτικο συμβούλιο να προτεινετε Δήμο ούτε στην Σάμη ουτε στο Ληξούρι ουτε στον Πόρο.

Ίσως θα είχαμε αναβλέψει από τότε.

Αυτό λοιπόν σας είπα και εγώ και ενοχληθήκατε.

Είναι πραγματικά σκληρό κυρια Βουλευτης να σας λένε (και να είναι αλήθεια) ότι χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να ανακαλύψετε την Σάμη.

Και για αυτό σας είπα ότι αναδύθηκε η Σάμη και καταδύθηκε η Αφροδίτη.

Μην κλαίτε λοιπόν κύριοι και κυρίως μην ενοχλείσθε όταν σας κάνουν κριτική

Και κυρίως μη διαβάλετε γιατί ψεύδεστε λέγοντας ότι εγώ θεωρώ ανίκανους τους Σαμικους να έχουν Δήμο.

Και επειδή κάτι θέλετε να πείτε σχετικά με το από που αντλώ το δικαίωμα να έχω άποψη και να ομιλώ αλλά δεν το τολμάτε σας το λέω εγώ.

Είμαι δεκαπέντε χρόνια παρών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πάντα με παρρησία, πάντα ενυπόγραφα , πάντα με άποψη, πάντα για το συμφέρον του τόπου μου χωρίς αγκυλώσεις, και απέναντι σε κόμματα και κομματικές λογικές όταν αυτό χρειάστηκε.

Προφανώς στην σύγχυση σας που προέρχεται όχι μόνο από την δική μου κριτική αλλά και από την κριτικη όλοκληρης της Παλικής, δεν προσέξατε ότι το κείμενο μου το υπογραφώ με την ιδιότητα του απλού πολίτη.

Επομένως δεν χρειάστηκε να μου λάχει τίποτε, όπως θρασύτητά και ψευδώς λέτε, για να έχω άποψη.
Την είχα παντα!!!

Και μου την έδωσαν οι συμπατριώτες μου με την ψήφο τους στο πρόσωπό μου

Εσείς μπορείτε να καταθεσετε την δημοσια διαφωνια σας σε ένα θέμα με το κόμμα σας ;

Δεν νομίζω!!!

Δυστυχως.

Για αυτό φοβάστε την παρρησία μου και γι αυτό την αποκαλείτε αμετροέπεια.
Και αλήθεια αναρωτιέμαι πως σας ήλθε η όρεξη να γλείψετε τον Καλαφατη, τον Φορτε, τον Τσιλιμιδό, την Αλεξανδροπουλου, τον Κοτσιλινη, τον Ζαπάντη, την Κουταλα (αναφερομαι στους τεως Δημάρχους μόνο προς αποφυγη παρεξηγήσεων), και αναφέρεστε στην βαριά.. τους ιστορία;

Τώρα το Θυμηθήκατε;
Και αφού τους εκτιμάτε τόσο για το έργο τους γιατί δεν τους στηρίξατε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ;
Τι ρωτάω όμως!!!
Εδώ δεν ξέρει ο φίλος μου ο Μακης και υποψήφιος Δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ ποιος τον καταπόντισε.

Και επειδή αναφέρεστε σε κανιβαλισμό επειδή τόλμησα να κριτικάρω μια ατυχέστατη αν όχι προβοκατόρικη συνέντευξη σας ρωτώ.

Αν εγω κανιβαλισα με μια αράδα κριτική αυτήν που μετα από τέσσερα χρόνια ανακάλυψε την Σάμη εσείς κύριοι της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζετε χωρίς να διαφωνείτε δημοσίως την κυβέρνηση και η κυρία Βουλευτης σκεφτήκατε

Μήπως κανιβαλίζετε 4 χρόνια τους ανωισιάνους γιατί είσαστε ανίκανοι να ασφαλτοστρώσετε 200 μέτρα επαρχιακού δρόμου μετα τα Κουρουπάτα ;

Μήπως κανιβαλιζετε 4 χρόνια τους Ληξουριώτες γιατί είσαστε ανίκανοι να ασφαλτοσρώσετε 100 μετρα δρόμο στο Βαρικο;

Μηπως κανιβαλίζετε 4 χρόνια ολοκληρη την Παλικη γιατί είσαστε ανίκανοι να τελειωσετε τις βόλτες στην Κριτωνού;

Μήπως κανιβαλιζετε τις ψυχές μας γιατί είσαστε ανίκανοι τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετα τους σεισμούς να εκπονήσετε την μελέτη για την επισκευή της Ιακωβατείου;

Μήπως κανιβαλιζετε τα λεφτά μας γιατί όντας ανίκανοι να συντάξετε την μελέτη επισκευής της βιβλιοθήκης θα πετάξετε 300.000 ευρω σε μια εργολαβία αντιστήριξης της βιβλιοθήκης που και αυτή έχει βαλτώσει ;

Μήπως κανιβαλίζετε την υγεία κάθε Κεφαλονίτη που έχετε ένα Μαντζαβινατειο κουφάρι και ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο στο Αργοστόλι υποστελεχομένο;

Μήπως κανιβαλιζετε την Αγια Ευφημια αφήνοντας την βορά στην επόμενη πλημύρα?

Μήπως κανιβαλιζετε τον πολιτισμό και τον τουρισμό μας με ένα μουσείο ερείπιο και κλειστό στην καρδιά του Αργοστολιού τέσσερα χρόνια μετά τους σεισμούς;

Μήπως κανιβαλιζετε την νεολαία μας που έχετε μεταβάλει τα σχολεία ολόκληρης της Κεφαλλονιάς σε παραγκουπόλεις ;

Μήπως κανιβαλιζετε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων;
Τι έχετε κάνει για όλα αυτά τα προβλήματα που αφορούν την κυβέρνηση που στηρίζετε και που πραγματικά πνίγουν την ζωή στην Κεφαλλονια?

Μήπως κανιβαλιζετε ολόκληρο τον Ελληνικο λαό;
που του δώσατε την 13η σύνταξη,
750 εύρω κατώτατο μισθο

Που δεν μειώσατε τους μισθούς και τις συντάξεις
που μειώσατε τον ΦΠΑ
που δεν θα δώσετε κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη
που σκίσατε τα μνημόνια
που κάνατε την συμμαχία του Νότου και αλλάξατε την Ευρώπη
που σας παρακαλανε να σας δώσουν λεφτά
που δεν πουλήσατε τα λιμάνια
που πουλήσατε τον ΟΣΕ για 30.000.000 όταν οι άλλοι τον πουλούσαν 400΄000.000
Ουφ!!!!

Ότι τάξατε δεν τα ζήτησε ο λάος
Εσεις ως κόμμα και μετα ως κυβέρνηση τα υποσχεθήκατε
Και ξέρατε και την οικονομία και την διεθνή κατάσταση
Κι όμως τάζατε
Ποιος λοιπόν κανιβαλιζει ποιόν;

Εγώ η εσείς ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ και κυρία Βουλευτής που πρέπει να απαντήσετε για όλα αυτά?

ΛΗΞΟΥΡΙ 31.1. 2018

Βασίλης Γρ Ρουχωτας




00 inkefalonia general ad 300X250