Θεόφιλος: «Στα όρια της γελοιότητας οι αγορές σε σχέση με τα έσοδα στις δημοτικές παραλίες – Μόνο ημέτεροι προσλαμβάνονται στον Μύρτο» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017 14:06

Θεόφιλος: «Στα όρια της γελοιότητας οι αγορές σε σχέση με τα έσοδα στις δημοτικές παραλίες – Μόνο ημέτεροι προσλαμβάνονται στον Μύρτο» (video)

Για «διάτρητες» διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού στον Μύρτο έκανε λόγο ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Αρκετές ενστάσεις από την αντιπολίτευση στα θέματα που ήρθαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για την «Προμήθεια νερού, μπύρας, αναψυκτικών, ποτών, ειδών παντοπωλείου, αρτοποΐας, ζαχαροπλαστικής και παγωτών που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των κυλικείων των παραλιών Μύρτου και Πλατύ» και τις «Υπηρεσίες λειτουργίας-υποδοχής κυλικείου παραλίας Μύρτου Δ.Ε Πυλαρέων».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Οι ενστάσεις, που εκφράστηκαν από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλο Μιχαλάτο, είχαν να κάνουν με την διαχείριση που γίνεται από την Δημοτική Αρχή στις δημοτικές παραλίες του νησιού, αλλά και τις «διάτρητες» διαδικασίες που ακολουθούνται για τις προσλήψεις προσωπικού στην παραλία του Μύρτου.

Αρχικά ο κ. Μιχαλάτος τόνισε πως: «Η σχέση των παγωτών με άλλα είδη που προμηθεύονται οι καντίνες των παραλιών είναι υπερβολική. Επίσης η σχέση των αγορών που γίνονται σε σχέση με τα έσοδα που έχουν οι συγκεκριμένες παραλίες είναι στα όρια της γελοιότητας. Για να μην διαβάλει όλο αυτό την δημοτική αρχή, βγάλτε και πείτε μας πόσα ήταν τα έσοδα από κάθε παραλία για τα έξι τελευταία χρόνια που είχατε την διαχείρισή τους. Για να ξέρουμε ότι πήγαμε καλύτερα ή χειρότερα, πείτε μας ξεκάθαρα αυτές οι παραλίες τι αποδίδουν στον δήμο».

https://www.youtube.com/watch?v=SGYI_U2yb6g

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» αναφέρθηκε και στο θέμα των προσλήψεων στον Μύρτο.

«Σήμερα παρακολουθούμε και πάλι αυτό που εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει. Η δημοτική αρχή έχει επιλέξει και πάλι να διορίσει ημέτερους , χωρίς να προσλάβει προσωπικό από τον ΑΣΕΠ. Η τοπική κοινωνία ξέρει

ποιοι κάθε χρόνο διαχειρίζονται στις παραλίες του Δήμου. Είναι όμως άδικο που οι προσλήψεις αυτές δεν προέρχονται από τον ΑΣΕΠ και πάντα πηγαίνουν ημέτεροι Παρισικοί...» ήταν τα λόγια του και συνέχισε...

«Έχουμε δύο κακά. Το ένα κακό έχει να κάνει με αυτό τον τρόπο λειτουργίας. Να μην τηρείται ο νόμος που λέει ότι όλοι οι νέοι έχουν δικαίωμα να δουλέψουν. Παράλληλα, έχουμε μηδενικό αποτέλεσμα για τον δήμο.

Από εσάς η μόνη απάντηση έχουμε λάβει είναι... μεγάλα λόγια. Για μας , για άλλη μία χρονιά παρανομείτε και δεν κάνετε αυτό που προβλέπει ο Νόμος και να πάτε μέσω ΑΣΕΠ. Αυτή η λειτουργία δεν είναι η σωστή και δεν είναι αυτή που αξίζει στον δήμο Κεφαλονιάς».

https://www.youtube.com/watch?v=Ai0B1ZIV35A

Η φράση του αναπληρωτή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Πάνω στον εκνευρισμό του και χάνοντας τον αυτοέλεγχο, ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, στην προσπάθειά του να απαντήσει, χρησιμοποίησε την έκφραση «Ξερά σκατά στον τοίχο δεν κολλάνε...» προκαλώντας κατ’ αυτό τον τρόπο την έντονη την αντίδραση της αντιπολίτευσης!

Ο αναπληρωτής δήμαρχος, δεν πήρε πίσω την φράση του...

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο Γιάννης Κουρούκλης από την Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε πως: «Αυτός είναι ο καθρέπτης της πολιτικής σας. Πρέπει να απαντήσει η Δημοτική Αρχή στους εργαζόμενους, που ως σύγχρονοι σκλάβοι θα δουλεύουν όχι για ένα κομμάτι ψωμί, αλλά για το... τίποτα».

Ηλίας Παρίσης (επικεφαλής ΦΙΚΟ): Αντί να επιλέξετε να δώσετε σωστές απαντήσεις πως γίνεται ο έλεγχος και ποια διαδικασία ακολουθείτε μας είπατε απλά ότι ο Μύρτος λειτουργεί πολύ καλά και αρχίσατε να κατακεραυνώνεται, επειδή η αντιπολίτευση κάνει ερωτήσεις. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα».

Νίκος Γκισγκινης (επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης): Έτσι όπως τον δουλεύετε, περνούν άλλες λειτουργίες, μέσα από την λειτουργία του Μύρτου. Είναι η προβολή όλης της σκέψης και η στρατηγικής σας, η καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Δυστυχώ, δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη σχετικά με την διαχείριση αυτών των θεμάτων».




00 inkefalonia general ad 300X250