Οι αποφάσεις από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 13:13

Οι αποφάσεις από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ιθάκη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, που συνεδρίασε το Σάββατο 21 Ιουλίου, στην Ιθάκη έλαβε τις εξής αποφάσεις: Προς ημερήσιας διάταξης θέματα

 Ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την εισήγηση του Περιφερειάρχη, Σπυρίδωνα Σπύρου, για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων.
 Ομόφωνα εγκρίθηκε η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή, για τον ορισμό υπολόγων. Ορίστηκε υπόλογος ο υπάλληλος Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε Ευάγγελος Σπαθής με αναπληρώτρια του την Φωτεινή Παπανικολάτου.
 Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της ΠΙΝ. Το θέμα εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου.
 Ομόφωνα εγκρίθηκε η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ζακύνθου Διονύση Μυλωνά, για την Λειτουργία εγκαταστάσεων σταθμό βάσεων κινητής τηλεφωνίας στην Π.Ε Ζακύνθου.
 Ομόφωνα εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού της Ημερίδας για τις «Συγκοινωνίες της Π.Ι.Ν». Το θέμα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών και Νησιωτικής Πολιτικής Σμαράγδα Σαρδελή.
 Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Π.Ε Λευκάδας και Δήμου Λευκάδας για κάλυψη αναγκών σχολικών κτιρίων. Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Λευκάδας Θόδωρος Βερύκιος.
 Τέλος, κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε η Σύμβαση ενεχυριάσεως απαιτήσεων με την Eurobank για τη μερική αποπληρωμή δανείου. Το Θέμα εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λευκάδας Θόδωρος Βερύκιος.

Αποφάσεις για θέματα Ημερήσιας Διάταξης

 Το Περιφερειακό Συμβούλιο επικύρωσε, κατά πλειοψηφία, τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της 3ης, 4ης και 5ης συνεδρίασης του έτους 2012. Το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του σώματος Χρήστος Άνθης.
 Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε όπως η προσεχής Συνεδρίαση του σώματος πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο.
 Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου ενημέρωσε το σώμα για την επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας Hans – Joachim Fuctel.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα:

Το Ψήφισμα

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο, εκπροσωπώντας τον λαό των Ιονίων Νήσων, εκφράζει την αντίθεσή του στην όποια προσπάθεια εκποίησης των αεροδρομίων, των λιμανιών και της δημόσιας περιουσίας των Επτανήσων, π.χ Ερημίτης».

 Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Σαμαράγδα Σαρδελή ενημέρωσε το σώμα για θέματα της Ιθάκης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για να διερευνήσει τη δυνατότητα μελέτης για το Κέντρο Υγείας της Ιθάκης, καθώς επίσης για την κάλυψη της θέσης παρασκευάστριας και οδηγού στο Κέντρο Υγείας.
 Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Προγραμματική συνεργασία της Π.Ε Κέρκυρας και Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Κέρκυρας (Κοι.Σ.Π.Ε) «Νέοι Ορίζοντες», για την υλοποίηση δράσεων Κοινωνικής Πρόνοιας στην Π.Ε Κέρκυρας. Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης.
 Ομόφωνα εγκρίθηκε η άρση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης επαρχιακής οδού. Το θέμα εισηγήθηκε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλακάσης.
 Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θόδωρος Γουλής εισηγήθηκε το θέμα σχετικά με την πυροπροστασία στα Ιόνια Νησιά.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα:

Το Ψήφισμα

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε το οξύ πρόβλημα της πυροπροστασίας σε όλα τα Ιόνια νησιά.
1) Το Π.Σ διαπιστώνει ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή στο νομικό πλαίσιο για την προστασία των δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
2) Θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει ένας ενιαίος δημόσιος φορέας δασοπροστασίας.
3) Απαιτεί από τη Κυβέρνηση την έκτακτη επιχορήγηση της Π.Υ για τον απαραίτητο εξοπλισμό των Περιφερειών, των Δήμων, της Δασικής Υπηρεσίας.
4) Αποφασίζει και διαθέτει ένα ποσό από τα κονδύλια των Π.Ε για έκτακτες ανάγκες της κάθε Περιφερειακής Ενότητας για την πυροπροστασία».
 Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το 8ο θέμα για την εγκατάσταση επιταχυνσιογράφου στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία και έναρξη Εθνικού Δικτύου Επιταχυνσιογράφων».
 Τέλος, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου για το έργο «Διαπλάτυνση διαύλου Λευκάδας». Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Λευκάδας Θόδωρος Βερύκιος.