Τάσος Τζωρτζάτος: "Η τέλεια φαρσοκωμωδία"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 12:03

Τάσος Τζωρτζάτος: "Η τέλεια φαρσοκωμωδία"

Νέα επιστολή απο τον Τάσο Τζωρτζάτο 

Αγαπητοί, φίλες και φίλοι έχουμε μείνει όλοι έκπληκτοι με το έκτακτο ανακοινωθέν από τον Αντιστράτηγο ο οποίος μας θεωρεί αντικαθεστωτικούς και πραξικοπηματίες την πλειοψηφία των ιθαγενών Διλινάδων. Εγώ νομίζω ότι επλανήθειν από τους δύο υποστράτηγους οι οποίοι επιθυμούν τον κεραυνοβόλο πόλεμο.

Ή μάλλον υπέγραψε το ανακοινωθέν χωρίς να το διαβάσει και την «πάτησε» σαν τον σύντροφο Χρυσοχοΐδη.

Ακούστε λοιπόν πως έχει η ιστορία:


Ο υπαξιωματικός του χωριού αιφνιδιάζεται απ’ τους αντικαθεστωτικούς πραξικοπηματίες , αμέσως σήμανε συναγερμό στέλνοντας σήμα στο Στρατηγείο, “δέχομαι αιφνιδιαστική επίθεση, ημέτερες δυνάμεις, αμύνομαι υπέρ του πατρίου εδάφους, ο εχθρός με πολεμά προσπαθώντας να καταλάβει το οχυρό όμβριων υδάτων εις θέση «Σκλαβουνακάτα». ΣΤΟΠ’’.


Λαμβάνοντας το σήμα του προσφιλή υπαξιωματικού του, ο αρχαιότερος υποστράτηγος επί 40 ετών και εκτελώντας χρέη επιτελάρχη συγκαλεί έκτακτο πολεμικό συμβούλιο. ‘Δεχόμαστε επίθεση από αντικαθεστωτικούς πραξικοπηματίες ιθαγενείς Διλινάδες’. Πρέπει να ενισχύσουμε το μέτωπο προτείνει επιτακτικά.


Ο ταξίαρχος κοντοχωριανός μας , μιας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα είναι της γνώμης το να λυθεί η σύρραξη δια της διπλωματικής οδού. Όμως ο αλλόφρων αιμοσταγής σκληροπυρηνικός υποστράτηγος ο οποίος έχει δηλώσει ‘αν τυχόν ξαναρθούν αυτοί οι «πράσινοι» στην εξουσία εγώ θα πιώ υδροκυάνιο’ παίρνει την κατάσταση στα χέρια του χωρίς να αφήσει περιθώριο σε κανένα και ηγείται της αντεπίθεσης. Με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης σφυροκοπά τον εχθρό ανελέητα, μέχρι που ο εχθρός οπισθοχώρησε για να ανασυνταχθεί.


Αμέσως μετά την νικηφόρα μάχη την οποία νομίζει ότι επέτυχε, βγάζει έκτακτο ανακοινωθέν, ‘είμαστε νικητές οι αντικαθεστωτικοί πραξικοπηματίες ετράπην εις άτακτη φυγείν, ο υπαξιωματικός του χωριού παραμένει στη θέση του’.


Για να μην ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός ο υποστράτηγος επιτελάρχης επί 40 ετών στέλνει σήμα με την μορφή του κατ’ επείγοντος ζητώντας απ’ το υπουργείο εσωτερικών και προστασίας του πολίτη, με ΚΥΑ να χορηγηθεί στον υπαξιωματικό του χωριού το καπέλο και το άστρο του σερίφη, ώστε να μπορεί να επιβληθεί και δια νόμου στους ταραξίες αντικαθεστωτικούς ιθαγενείς συγχωριανούς του.


Φυσικά, πριν γίνουν όλα αυτά ο υπαξιωματικός και οι μυστικές του υπηρεσίες γνώριζαν ότι κάτι θα συμβεί, παρόλο που πληροφορούσαν τον αρχιστράτηγο χωρίς αυτός να το πιστεύει, ότι κάθε βράδυ συγκεντρώνονται στην γιάφκα «Κούτουπας», όπου οι πραξικοπηματίες υποκινούνται από τον πρώην υπαξιωματικό του στρατηγείου εξτρεμιστή «Κουφοντίνα», αλλά και από τον απόστρατο πράσινο αξιωματούχο, ο οποίος επιδιώκει να κάνει τον υιό του αξιωματικό του χωριού. Για να μην ξανασυμβούν όλα αυτά μιας και έρχεται η 21η Απριλίου, αυτοί οι δύο να εξοριστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικός για να έρθει η ειρήνη.

Και όλα αυτά αγαπητοί, φίλες και φίλοι γίνονται χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι τίποτα ο δικός μας ναύαρχος, αλλιώς θα είχε κάνει απόβαση στο λιμάνι της Λάμιας και η σύρραξη θα είχε λυθεί. Από διασταυρωμένες πληροφορίες εξ’ Αθηνών τον έχει απορροφήσει το μεγάλο έργο το οποίο έχει σχεδιάσει για το χωρίο μας και τρέχει να προλάβει να υλοποιηθεί για να το εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα έργο μείζονος σημασίας το οποίο θα φέρει ανάπτυξη και τουριστική προβολή.

Εξάλλου είναι δέσμευσή του. «Τα Διλινάτα θα γίνουν Παρίση, ναι κύριοι καλά ακούσατε, Παρίση», θα μπουν φώτα από τον πύργο του Άιφελ(καμπαναριό Αγ.Ιωάννου) εως πλατεία Παρισίων (Λαγγουσάτα). Αυτά είναι έργα αγαπητοί συγχωριανοί, και όχι το Σχολείο, οι δρόμοι, οι παιδικές χαρές ή τα νερά που μας πνίγουν, εξάλλου όλα αυτά τα μικροπράγματα έχουν δρομολογηθεί ήδη δια των ενεργειών του, χωρίς καμία αμφισβήτηση.

Χθες το βράδυ δέχτηκα τηλεφώνημα εξ’ Αμερικής, από Διλινάδες που με ρωτούσαν τι συμβαίνει στο χωριό μας. Ένας εξ’ αυτών μου είπε, ακούγοντας όλα αυτά ένας φίλος του Αμερικανός σκηνοθέτης, του πρότεινε το εξής: οι ηθοποιοί και οι κομπάρσοι υπάρχουν, μπορούμε να γυρίσουμε στο νησί σου μια ταινία η οποία θα σπάσει όλα τα ταμία. Εγώ πάντως συμφωνώ απολύτως, τα ταμία του στρατηγείου θα γεμίσουν, ο προϋπολογισμός θα παρουσιάσει πλεόνασμα και έτσι η «τσάρος» της οικονομίας θα μπορέσει να κάνει τροποποίηση του προϋπολογισμού για να μπορέσει να δώσει τα οφειλόμενα που χρωστάει το στρατηγείο στους χωριάτες ιθαγενείς.

Το σενάριο της ταινίας θα είναι: κατατροπώνοντας τους ιθαγενείς αντικαθεστωτικούς πραξικοπηματίες ώστε να δηλώσουν πλήρης υποταγή, δείχνοντας τους, επιτέλους ποίος διοικεί αυτόν τον τόπο. Πάντως αρχιστράτηγε εγώ σας λέω να το σκεφτείτε σοβαρά, μόνο σας παρακαλώ τον 1ο αντρικό ρόλο να τον πάρει ο αλλόφρων αιμοσταγής σκληροπυρηνικός υποστράτηγος, εξάλλου το δικαιούται, είναι πρώτος πάντα στη μάχη. Ελπίζω μονάχα να μην έχει πρόβλημα ο αντιστράτηγος γιατί όπως γνωρίζουμε του αρέσει περισσότερο το παρασκήνιο απ’ ότι το προσκήνιο.!!!

Αναστάσιος Π. Τζωρτζάτος




00 inkefalonia general ad 300X250