Στη Μονάδα Εναέριας Κατάσβεσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 19:25

Στη Μονάδα Εναέριας Κατάσβεσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δεδομένης της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου και στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για την ελαχιστοποίηση ή εξάλειψη των κινδύνου των πυρκαγιών αλλά και των σοβαρότατων συνεπειών τους στον τόπο μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Ανδρεάτο, επισκέφθηκε την 359 η Μονάδα Εναέριας Κατάσβεσης (ΜΑΕΔΥ), του πυροσβεστικού σώματος της περιοχής, που εδρεύει στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς.

Από την εν λόγω μονάδα, θα εφορμούν δύο νέα πυροσβεστικά αεροπλάνα που προστέθηκαν στο δυναμικό κατάσβεσης της περιοχής, που και θα παραμείνουν εκεί καθ' όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου.
Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του στο Διοικητή, στους πιλότους και το προσωπικό της Μοίρας, για την ετοιμότητα, την αποτελεσματικότητα και το ουσιαστικό της συνεισφοράς τους στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ μετέφερε και τις ευχαριστίες του κόσμου για τις διαρκείς προσπάθειες, την αυταπάρνηση και επιτυχία τους στις κατασβέσεις.

Σωτήρης Κουρής: Αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους από την παρουσία της ΜΑΕΔΥ

Εν συνεχεία, ζήτησε την κατάθεση των προβληματισμών, των αιτημάτων και των προτάσεών τους, προκειμένου να εξετασθούν από την Περιφερειακή Διοίκηση και να τεθούν προς υλοποίηση όπου άπτονται των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων αυτής.
Ο Διοικητής, Γερ. Παπαλέξης, έθεσε αρκετά ζητήματα, για τα οποία ο Αντιπεριφερειάρχης τον διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα, καθώς η παρουσία της 359 ΜΑΕΔΥ στην περιοχή μας, είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για το ρόλο της στην κατάσβεση των πυρκαγιών όσο και επειδή καλλιεργεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και τους επισκέπτες του τόπου. Ως εκ τούτου δήλωσε, ότι θα πράξει τα δέοντα για τη διευκόλυνση και ενίσχυση του λειτουργικού της ρόλου.

Ελέγχθηκε η βατότητα των δρόμων στον Αίνο

Της επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη και του Προϊσταμένου της Πολιτική Προστασίας στο αεροδρόμιο είχε προηγηθεί μετάβασή τους στον Αίνο, προκειμένου να ελεγχθούν τα έργα αποκατάστασης της βατότητας στους δρόμους του Δρυμού, που και συσχετίζονται με το ομαλό και απρόσκοπτο της έλευσης των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς στην περιοχή αλλά και τη διεξαγωγή προληπτικών αναγνωριστικών επισκέψεων σε αυτήν τη λογική.




00 inkefalonia general ad 300X250