Θεόφιλος: "Ενιαία πολιτική μείωσης ενοικίων κατά 20% σε όλους τους επαγγελματίες"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 13:21

Θεόφιλος: "Ενιαία πολιτική μείωσης ενοικίων κατά 20% σε όλους τους επαγγελματίες"

Μια μεγάλη αλήθεια, είπε κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, αλλά ως φαίνεται λίγοι ήταν αυτοί που την κατάλαβαν.  

Στο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Αιτήσεις για διαγραφή ποσών που έχουν βεβαιωθεί για χρήση πάγκου στη Δημοτική Αγορά Αργοστολίου – μειώσεις ενοικίων» το οποίο εισηγήθηκε η αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Σοφία Γαρμή, ήρθαν μεμονωμένα στο δημοτικό συμβούλιο, κάποιες περιπτώσεις επαγγελματιών που ζητούσαν μείωση ενοικίων των καταστημάτων τους, αλλά και για διαγραφές ποσών από τη χρήση πάγκου στην Δημοτική Αγορά.

Ο κ. Μιχαλάτος σωστά επεσήμανε πως το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένο, αλλά γενικότερο, καθώς όλη η Ελλάδα βιώνει την οικονομική κρίση. Πρότεινε λοιπόν, να γίνει μία γενικότερη κίνηση του δημοτικού συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής που θα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του νησιού, ώστε να μειωθούν σε όλους τα ενοίκια κατά 20%.

«Όλη η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βιώνει την οικονομική κρίση. Θεωρώ λοιπόν, πως δεν θα πρέπει να το δούμε μεμονωμένα αυτή την κίνηση» τόνισε στα πρώτα του λόγια ο κ. Μιχαλάτος και συνέχισε: «Δεν πρέπει να προσπαθεί η δημοτική αρχή να παίξει “πολιτικό παιχνίδι” απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.

Σαν δημοτικό συμβούλιο, θα πρέπει να ακολουθήσουμε μία ενιαία πολιτική για όλους όσους έχουν πρόβλημα και να βρούμε λύση όλοι μαζί. Να πάρουμε απόφαση να μειώσουμε όλα τα ενοίκια κατά 20%. Να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί να πάρουμε συλλογική ευθύνη και να τους βοηθήσουμε, γιατί έτσι όπως πάμε, ούτε θα εισπράξουμε ποτέ τα ενοίκια και αυτοί οι άνθρωποι θα βασανίζονται».

Παράλληλα, για τους αγρότες παραγωγούς που καταλαμβάνουν πάγκο στην αγορά, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός πρότεινε να διαγραφούν παρελθούσες οφειλές και να απαλλαγούν από το ετήσιο τέλος που πληρώνουν από τη χρήση του πάγκου (περίπου 400 ευρώ), λόγω της κρίσης, αλλά και της μειονεκτικής θέσης που βρίσκεται η αγορά (σε σχέση με την θέση που είχαν στο παρελθόν στην παραλιακή ζώνη). Χρειάζεται λοιπόν, να πάρει ο δήμος μια γενναία και ρεαλιστική απόφαση ιδιαίτερα για τους αγρότες παραγωγούς της Παλικής, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αραβαντινός «δεν βγάζουν ούτε τα έξοδα για τις βενζίνες τους!».

Γιώργος Χαλαβαζής


Online recording software >>


Ετικέτες: