Δελτίο Τύπου για την αδελφοποίηση του Δήμου Κεφαλονιάς με το Σεργκέι Ποσάντ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012 20:08

Δελτίο Τύπου για την αδελφοποίηση του Δήμου Κεφαλονιάς με το  Σεργκέι Ποσάντ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Κεφαλονιάς ολοκλήρωσε μία πολυετή προσπάθεια συνεργασίας και Αδελφοποίησης με το Σεργκέι Ποσάντ, που είχαν επιμεληθεί κυρίως ο κ.Δ. Ζαφειράτος, ως Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Εταιρείας Ελληνορωσικής Φιλίας και ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ε. Κεκάτος.


Με την ανάλογη επισημότητα ,που το Διεθνές Πρωτόκολλο επιβάλλει, την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 υπεγράφη στο Δημαρχιακό Μέγαρο το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ποσάντ και του Δήμου Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα, τη Ρωσική Αποστολή των Επισήμων αποτελούσε ο Δήμαρχος της πόλης κ.Β. Κορότκοβ, ο Αναπλ.Δημάρχου κ.Σ. Τοστανόφσκι, ο Α/Δήμαρχος κ.Ηλ. Μπαρμπακάτζε και ο Σύμβουλος του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα κ.Β. Νικολάεβ. Τους Ρώσους Επισήμους συνόδευαν ο Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Εταιρείας Ελληνορωσικής Φιλίας κ.Δ. Ζαφειράτος και ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ε. Κεκάτος.

Την κατάθεση Στεφάνων από τη Ρωσική και Ελληνική Δημοτική Αρχή στο Μνημείο Ρωσοκεφαλληνιακής Φιλίας στο Νέο Λιμενοβραχίονα Αργοστολίου, που προηγήθηκε της Τελετής Αδελφοποίησης, τίμησαν ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς κ.Γ. Καλιτσουνάκης , ο Πλοίαρχος Ασφαλείας του Λιμενοβραχίονα κ.Α. Δρακάτος, Άγημα της Ομάδος Δίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς και ο Αρχηγός των Εθελοντών του Ε.Ε.Σ. κ.Χ. Μοσχόπουλος με Μέλη Σαμαρειτών.

Σε μία εξαιρετικά συγκινητική ατμόσφαιρα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλ. Παρίσης συνυπέγραψε με το Ρώσο Ομόλογό του το Συμφωνητικό της Αδελφοποίησης και αντάλλαξε Τιμητικές Πλακέτες και Δώρα με τους Ρώσους Επισήμους. Την Τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ.Π. Φιλλίπου, ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς, ο τ.Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Εμ. Βαλλέτας, o Α/Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ.Γ. Στρίντζης, ο Α/Πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ κ.Δ. Λυκούδης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Καταλυμάτων Αργοστολίου κ.Σ. Αντωνάτου και Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Δήμου.

Μετά την Τελετή ακολούθησε Σύσκεψη με τους Ρώσους Επισήμους και ανταλλαγή Δώρων στα Γραφεία της Α/Περιφέρειας ,υπό την Προεδρεία του Α/Περιφερειάρχη κ.Σ. Κουρή.

Την Εκδήλωση ολοκλήρωσε Επίσημο Γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν των Επισήμων ο Δήμαρχος κ.Αλ. Παρίσης. Ο κ.Κεκάτος, που είχε την ευθύνη του συντονισμού της όλης Εκδήλωσης, ευχαριστεί για τη συνεργασία τον κ.Ζαφειράτο, την Οικογένεια των Χορηγών : Ξενοδοχείο Mediterannee, Ζαχαροπλαστείο Premier, Ταβέρνες : Syrtaki στο Αργοστόλι, Symposium στην Σκάλα, Tassia στο Φισκάρδο και το Σύνδεσμο Τουριστικών Καταλυμάτων Αργοστολίου.