Δημοτικό Συμβούλιο: Από πανηγυρική, η συνεδρίαση έγινε για τα… πανηγύρια!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 07:31

Δημοτικό Συμβούλιο: Από πανηγυρική, η συνεδρίαση έγινε για τα… πανηγύρια!

Πανηγυρική θα έπρεπε - υπό άλλες συνθήκες - να είναι η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο κλείσιμο της πρώτης θητείας της Δημοτικής Αρχής, μόνο που αυτή τελικά ήταν για τα… πανηγύρια! Η αντιπολίτευση και όπως εκφράστηκε και μέσα από την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς απείχε από την συνεδρίαση θεωρώντας πως  «οι συνεδριάσεις αυτού του είδους προσβάλλουν όχι μόνο εμάς ως Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και όλους τους δημότες του νησιού, γι’ αυτό αποφασίσαμε να απέχουμε από τη σημερινή συνεδρίαση. Αφήνουμε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να «παίξουν» και να χαρούν μόνοι τους αυτή την παρωδία». Εδώ που τα λέμε άλλωστε, το θέμα «Απολογισμός Πεπραγμένων Δήμου Κεφαλονιάς Οικονομικού Έτους 2012» για την τελευταία συνεδρίαση ήταν… εκτός τόπου και χρόνου! «Το θέμα που έπρεπε ήδη να έχει συζητηθεί μέσα στο 2013  σε ειδική δημόσια συνεδρίαση» κατέληγε η ανακοίνωση του συνδυασμού του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Κάπως έτσι φτάσαμε, να υπάρχουν άδεια έδρανα (ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι και απο την πλειοψηφία έδωσαν το παρών) και μία δυστυχώς… παρακμιακή ατμόσφαιρα μέσα στην οποία «επαιξε» και χάρηκε η Δημοτική Αρχή κατά την τελευταία συνεδρίαση!

Ήταν η τελευταία συνεδρίαση για πολλούς δημοτικούς συμβούλους. Ήταν η  τελευταία και για τον Νίκο Ανουσάκη ως πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, καθώς θα αναλάβει  ο Μάκης Παπαναστασάτος.

Στην 45λεπτη (τόσο κράτησε) συνεδρίαση, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης έκανε τον απολογισμό πεπραγμένων του 2012 (φρέσκα… κουλούρια ο κουλουρτζής), ενώ τοποθετήθηκαν, οι Γιάννης Κουρούκλης, Σταύρος Γρηγορόπουλος από την Λαϊκή Συσπείρωση και η Κατερίνα Κουταλά.

Ευχή όλων είναι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να έχει επιτέλους μία καλύτερη εικόνα και μεγαλύτερη ουσία…

Γιώργος Χαλαβαζής

Ακούστε την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου


Audio and voice recording >>

 

DSC 0446DSC 0448DSC 0449DSC 0450DSC 0452DSC 0454DSC 0457DSC 0458DSC 0459DSC 0462DSC 0463

DSC 0464DSC 0465




00 inkefalonia general ad 300X250