Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014 07:06

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Ιθάκης

Ορκίστηκε στις 17 Αυγούστου στην αίθουσα του ΚΑΠΗ παρουσία αρκετών συμπολιτών μας, η νέα Δημοτική αρχή όπου θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 9/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κεφαλληνίας, για την προβλεπόμενη από το νόμο (άρθρο 52 παρ.2 του Ν. 3852/2010, ΦΕΚ Α΄ 87, «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»). Ορκίστηκαν: Στανίτσας Διονύσιος, Δήμαρχος, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αναγνωστάτος Λουκάς, Βαρβαρήγος Ρίγος, Βερώνης Γεράσιμος, Γρίβας Διονύσιος, Δέτσιμας Δημήτριος, Δόριζας Παναγιώτης, Μαρμάρης Ιωάννης, Μαυροκέφαλος Άγγελος, Μαυροκέφαλος Νώντας, Μπούας Σπυρίδων, Ταφλαμπάς Αλέξανδρος, Τρέλλης  Ιωάννης, Τύπας Ανδρέας, Φιαμπόλης Στέφανος.               

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κασσιανός Ιωάννης,  Λιβιτσάνης Αθανάσιος και Σκληρός Χρήστος δεν προσήλθαν στην ορκωμοσία. Επίσης δεν προσήλθαν οι τοπικοί σύμβουλοι Χρυσόστομος Μανιάς (Περαχωρίου), Σπύρος Σκληρός, (Βαθέος), Ευστρατία Συκιώτη και Γεώργιος Κουβαράς (Σταυρού).

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, αγαπητοί συνάδελφοι.

Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, μας εμπιστεύθηκε και εναπόθεσε σε μας ένα μεγάλο μέρος των ελπίδων τους, για μια καινούργια διοίκηση και ανάπτυξη του νησιού μας. Αυτό με κάνει να νοιώθω έντονα την ευθύνη, τόσο για το μέλλον του τόπου μας, όσο και για να ανταποκριθώ στις δικές σας προσδοκίες. Αυτή η μέρα τόσο για μένα όσο και για τους συνεργάτες μου είναι μέρα δέσμευσης ενώπιόν σας για ένα σκληρό αγώνα για την επίτευξη τω ν στόχων μας.

Σας υπόσχομαι ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε.

Τα προβλήματα όπως όλοι γνωρίζετε είναι πολλά και χρειάζεται πολύ δουλειά, όραμα και προγραμματισμός. Οι γενικότερες πολιτικοοικονομικές συνθήκες είναι αντίξοες και για το καλό της Ιθάκης απαιτείται ενότητα, συνεργασία και συναίνεση. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα ενώ το νησί έχει μείνει πίσω σε όλους τους τομείς, γι αυτό αμέσως μετά την εκλογή μας αρχίσαμε να ενημερωνόμαστε και να έχουμε χρήσιμες επαφές με διάφορους φορείς. Σημαντική για μας είναι η συμπαράσταση πολλών πολιτών, που πριν ακόμα αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου, δήλωσαν ότι θέλουν να μας βοηθήσουν.

Καλούμε όλους τους πολίτες και την αντιπολίτευση, σε συνεργασία και τους εργαζόμενους στο δήμο να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων.

Σας ευχαριστώ όλους για τη σημερινή σας παρουσία και σας εύχομαι υγεία και δημιουργική θητεία στο Δημοτικό και Τοπικά Συμβούλια.