Ο αντιπεριφερειάχης Σ. Κουρής απαντά στις καταγγελίες για τα μαθητικά δρομολόγια στο ΚΤΕΛ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 22:26

Ο αντιπεριφερειάχης Σ. Κουρής απαντά στις καταγγελίες για τα μαθητικά δρομολόγια στο ΚΤΕΛ

Σε απάντηση στο δημοσίευμα με θέμα: «Προσκύνημα Κουρή στους ψηφοφόρους του» και ειδικότερα με κατευθείαν ανάθεση τα μαθητικά δρομολόγια στο ΚΤΕΛ χωρίς να υπολογίσουμε διαγωνισμούς επιθυμούμε, για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των συμπολιτών μας, να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα: Καθώς οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν για μικρό χρονικό διάστημα με απογευματινή βάρδια προέκυψε η ανάγκη εκτέλεσης αντίστοιχων μαθητικών δρομολογίων και για το λόγο αυτό καλέσαμε όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν προσφορά για το σύνολο των μαθητικών δρομολογίων που θα πραγματοποιηθούν με τα λεωφορεία, όχι φωτογραφικά όπως νομίζει η Κοινοπραξία Τουριστικών Λεωφορείων Κεφαλληνίας, αλλά όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία και για τα ταξί ανά δρομολόγιο σύμφωνα με τις αντίστοιχες προβλέψεις. Όσον αφορά την ώρα έναρξης των σχολικών μαθημάτων αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας μετά από πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Η ανάγκη εξυπηρέτησης μεταφοράς μαθητών για όσο διαρκέσει η απογευματινή λειτουργία των σχολείων δεν έγινε «με απευθείας ανάθεση» δίχως διαγωνισμό αλλά κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί με δημόσια συγκοινωνία, μετά από πρόταση του ΚΤΕΛ που περιήλθε στην υπηρεσία μας, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης και είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να την αποδεχτούμε. Όσον αφορά την ανάθεση των αναγκών που προέκυψαν από τους σεισμούς στις 26.1.2014 και 3.2.2014 σας γνωρίζουμε ότι η εν λόγω ανάθεση έγινε στο πλαίσιο των διατάξεων που αφορά στη χρήση μέσων πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με απευθείας ανάθεση κατόπιν διαπραγμάτευσης.

Την στιγμή που πραγματοποιήθηκαν οι σεισμοί και ιδίως αυτός στις 3.2.2014 οι ανάγκες που δημιουργούνταν ήταν σε εξέλιξη και εκδηλώνονταν ταυτόχρονα, ο χρόνος περιορισμένος για την λήψη αποφάσεων και ο αριθμός των λεωφορείων που θα χρειαζόταν άγνωστος. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν να συνεισφέρουν τις υπηρεσίες του τέσσερις δυνάμει ενδιαφερόμενοι εκ των οποίων μόνο το ΚΤΕΛ δέχτηκε να στείλει λεωφορεία μεγάλα να περάσουν από έναν δρόμο κλειστό (Αργοστόλι – Ληξούρι). Το ίδιο συνέβηκε και με το ταξί στο οποίο προβήκαμε σε απευθείας ανάθεση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ


Ετικέτες: