Αμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στο Ληξούρι ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 15:35

Αμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στο Ληξούρι ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς βάζει ξανά θέμα για άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω του νέου σεισμού και της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται στο νησί μας. Η Δημοτική Αρχή (ΝΔ – Ανεξ.Ελληνες) προφασίζεται την δια περιφοράς συνεννόηση των συμβούλων με μόνο θέμα την αποδοχή 200.000 ευρώ, επί πλέον όσων αρχικά ανακοινώθηκαν από το κράτος!!! Όλοι γνωρίζουν ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει πάντοτε διευκολύνει διαδικασίες που αφορούν την ανακούφιση, έστω και κατ΄ ελάχιστο των προβλημάτων των σεισμοπαθών. Δε μπορούμε όμως να συναινέσουμε στο να αγνοηθούν τα βασικά προβλήματα και οι πραγματικές επείγουσες ανάγκες των σεισμοπαθών. Σήμερα απαιτείται νέα εκτίμηση της πραγματικότητας και διεκδίκηση άμεσων αιτημάτων για την επιβίωση και την προοπτική του λαού μας.

Κάθε προσπάθεια να μπουν στο παρασκήνιο οι ανάγκες στέγασης – σίτισης – ρευματοδότησης – παροχής πόσιμου νερού από το δίκτυο – μετακίνησης – ανθρώπινων και ασφαλών συνθηκών για μαθητές, ασθενείς και ηλικιωμένους συνιστά καθαρή υπεκφυγή και ρίχνει νερό στο μύλο του κυβερνητικού αποπροσανατολισμού. Τώρα χρειάζονται μέτρα αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, πλήρη αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και πλήρης αποζημίωση των πληγέντων. Κι αυτά δε γίνονται με τα βοηθήματα - ψίχουλα που έχουν ανακοινωθεί. Χρειάζεται άλλη πολιτική κατεύθυνση, που στα επίκεντρο θα βάζει το λαό και τις ανάγκες του.
Για τους λόγους αυτούς:

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί ΣΗΜΕΡΑ να γίνει ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο στο Ληξούρι , με πρώτο θέμα την έγκριση του ποσού (με συνοπτικές διαδικασίες) και στη συνέχεια επί της ουσίας συζήτηση για την κατάσταση και λήψη μέτρων.




00 inkefalonia general ad 300X250