Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης στις εκδηλώσεις μνήμης για το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 12:00

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης στις εκδηλώσεις μνήμης για το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Αντιπεριφερειάρχης  Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής τίμησε με την παρουσία του την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε με κάθε επισημότητα ο Δήμος Καλαβρύτων για τα 70 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.

Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και με τη συνοδεία των Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου, Ναυπάκτου κ.κ. Ιερεμία, Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλήτου και Διαυλείας κ.κ. Γαβριήλ. τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων πάνδημο μνημόσυνο στο οποίο συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης. Στη συνέχεια, με πομπή, ο Αρχιεπίσκοπος, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και ο συμμετέχων λαός, κατευθύνθηκαν προς τον τόπο της θυσίας, όπου τελέστηκε τρισάγιο, εκφωνήθηκαν τα ονόματα των εκτελεσθέντων και των οικογενειών τους και ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε  στεφάνι στη μνήμη τους.

Στις εκδηλώσεις της 13ης Δεκεμβρίου που αποτέλεσαν την αποκορύφωση σειράς εκδηλώσεων που είχαν ξεκινήσει από τις 21 Νοεμβρίου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουράς, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ.  Α. Δαβάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Κατσιφάρας, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος, τοπικοί Βουλευτές και πολιτευτές, εκπρόσωποι των ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, λοιποί εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων, και πλήθος κόσμου.

 




00 inkefalonia general ad 300X250